TES V: Skyrim Unreal Engine 5 ile Muazzam Görünüyor!

İleride yeniden yapım bir The Elder Scrolls V: Skyrim görür müyüz ki?

TES V Skyrim Unreal Engine 5 ile Muazzam Görünüyor!

Kısa bir süre önce yayınlanan TES V: Skyrim Unreal Engine 5 videosu, bu nesilde ne derece göz alıcı görselliğe sahip oyunlar göreceğimiz bir ön gösterimi oldu diyebiliriz. Her ne kadar Youtube kaynaklı olarak tam kalite sunulamıyor olsa da, yeteri kadar fikir sahibi olabiliyoruz.


İlginizi Çekebilir: Skyrim Hazine Tilkisi Hikayesi Çözülmüş Olabilir


Bildiğiniz gibi satışa sunulmuş olan büyük bütçeli AAA oyunlar, piyasadaki güncel oyun motorları kapsamında bir nevi deneme tahtası olarak kullanıldığını görebiliyoruz. Her ne kadar kısıtlı bir alanda uygulanmış olsalar da, hayranlar ve oyun geliştiricileri tarafından ünlü Spencer Konağı, Silent Hill 4 oyunundaki ana karakterimizin evi ve daha başka birçok oyunun Unreal Engine 4 ve Unity motorları ile yeniden yapılmış olduğunu görmüştük. Bunların yanı sıra, Grand Theft Auto ve Resident Evil serisi için görselliği arttıran grafik modları da karşımıza çıkmıştı.

TES V: Skyrim Unreal Engine 5 Videosunu Kaçırmayın

Bu haberimizde ise bir geliştiricinin The Elder Scrolls V: Skyrim oyunu üzerindeki muazzam Unreal Engine 5 denemesine tanık oluyoruz. Myrkur Games stüdyosu çatısı altında Çevre Tasarımcısı pozisyonunda olan Christian Gomm, Epic Games tarafından geliştirilen yeni nesil grafik motoru ile Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen son oyundaki Riverwood bölgesini yeniden yaratmış.

Geliştirici tarafından belirtilene göre, proje aşamasında oyunda yer alan objeler için en az yüz bin ve en fazla on beş milyon arasında değişen oranda poligon kullanılmış. Görsel kalitenin arttırılması için de fotogrametri ve Nanite yazılımları kullandığını söyleyen Gomm, hazır fotoğraf taramalarından ve çeşitli kütüphanelerden de yararlanmış. Bunun sonucunda da, kısa bir süre önce yayınlanan Matrix: Uyanıyor demosunun ardından The Elder Scrolls V: Skyrim çalışması da yeni nesil grafik motorunun nimetlerini sergileyen bir diğer çalışma ortaya çıkmış. Yaklaşık üç buçuk dakikalık uzunluğa sahip olan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

The Elder Scrolls V: Skyrim Konusu

Dragonborn olarak adlandırılan bir kahramanı canlandırdığımız oyunda, hikayeye infaz için esir kampına götürülen bir tutsak olarak başlıyoruz. Ne var ki sıranın bize geldiği sırada, gökyüzünde beliren öfkeli bir ejderha etrafı yakıp yıkıyor ve oluşan kaos ortamı da kaçmak için bulunmaz fırsatı sunuyor. Bu da destansı bir serüvenin başlangıcı oluyor.

 

Exit mobile version