Tencent, En Büyük Ubisoft Hissedarı Olmak İstiyormuş

Çinli şirket bu konuda epey kararlı görünüyor...

Reuters tarafından yayınlanan bir rapora göre Tencent, en büyük Ubisoft hissedarı olma yolunda kararlıymış. Hatta bunu halka açık bir şekilde hissedarların elinde bulunan hisseleri almaya karar vardırmak istiyormuş. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft GamesCom 2022’ye Katılacak


Bildiğiniz gibi Ubisoft, bir süredir satın alım haberleri ile gündeme geliyor. Nisan ayında Bloomberg tarafından konu hakkından haberdar olan kişilerin aktardığı bilgiler ile hazırlanan raporda, Blackstone Inc. ve KKR & Co. olmak üzere iki büyük özsermaye şirketinin adının geçtiği ama henüz ciddi bir pazarlık için masaya oturulmadığını öğrenmiştik.

Bunun üzerinden çok geçmeden, bu defa Dealreporter tarafından aktarılan bir bilgiye göre de, kurucu Guillemot ailesinin şirketin kontrolünü ellerinde tutmak şartıyla, bahsi geçen özsermaye şirketlerinden birisi ile ortaklık kurma yoluna gidebileceklerine işaret etmişti. Bu hamlenin, büyük çaplı bir satın alımın önüne geçebilmek için planlandığı da söylenmişti.

Ubisoft-Kurucu-Ailesi-Satin-Alim-icin-Harekete-Gecmis

Tencent, En Büyük Ubisoft Hissedarı Mı Olacak?

Şu an için bu iki gelişmeye ilişkin herhangi bir yeni gelişme yaşanmamışken, görünüşe Tencent ağırlığını daha da hissettirmek istiyor. Reuters’a konuşan kaynaklar, Tencent’ın kurucu Guillemot ailesi ile irtibata geçip Ubisoft’un en büyük tek hissedarı olmayı istediğini aktarmışlar. Çin menşeli şirket, 2018 yılı içerisinde Fransız yayıncının % 5 oranında hissesini satın almıştı ve kaynaklar bu oranı arttırmak gibi bir planının olduğunu söylemişler. Hatta bu durumu, halktaki hisseleri dahi satın almaya kadar götüreceği de söylenmiş. Bu oranın % 80 olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, onaylanması durumunda Fransız yayıncının hisselerinin çok büyük bir bölümüne sahip olacağı anlamına geliyor.

İşin ilginç yanı şu ki, Fransa yasalarına göre azami hisse oranı % 30 olur ise zorla bir satın alım gerçekleştirilebilir. Bu durumda da Tencent’ın pek geri adım atmayacağını az çok tahmin edebiliriz. Söz konusu durum hakkında bir kaynak, Ubisoft’un kendisi önemli bir stratejik varlık olması dolayısıyla Çin menşeli şirketin anlaşmayı garantiye alma konusunda çok kararlı olduğunu söylemiş.

Ubisoft şirketinin piyasa değeri 5.3 milyar dolardı. Ne var ki Reuters tarafından hazırlanan rapor yayınlandığında, Fransız yayıncının hisseleri bir anda % 16 oranında yükselme kaydetti. Şu an için ne Fransız ne de Çinli şirket tarafından herhangi bir açıklama gelmiş değil. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version