Tekken 8 Türkçe Dil Desteği ile Gelecek Mi?

Heyecanlanmadık değil...

Tekken 8 Türkçe dil desteğine sahip olacak mı? Yakın bir zaman önce yaşanan yeni gelişme, bizi bu şekilde düşünmeye itti diyebiliriz. Tekken oyunlarındaki başarısı ile dikkat çeken Hakan Doğan tarafından yapılan paylaşıma serinin yönetmeni Katsuhiro Harada tarafından Türkçe yanıt verildi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Persona 3 Reloaded Türkçe Dil Desteği ile Mi Geliyor?


Tekken serisi, sekizinci oyunu ile yoluna devam edecek. Eylül ayındaki State of Play sırasında duyurulmuş olan Tekken 8, PC (Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştiriliyor ve 2024 yılının Nisan ayından önce satışa sunulması bekleniyor.

Bildiğiniz gibi bu zamana kadar Tekken oyunlarının hiçbirinde Türkçe dil desteği görememiştik, ama sıradaki ile bir sürpriz yaşanabilir. Şimdilik ortada kesin bir şey olmasa da, umutları yeşerten bir gelişme yaşandı.

Tekken 8, PC ve Konsollar için Duyuruldu!

Tekken 8 Türkçe Dil Desteği ile Gelebilir Mi?

Tekken oyunlarındaki başarısı ile tanınan Hakan Doğan, KickingMachine Twitter hesabından bir paylaşımında bulundu. Serinin emektarı olan Katsuhiro Harada’yu etiketlediği paylaşımında, Beta için kendisine ve ekibine teşekkür etti. Oyunu övmeden de geçmeyen Doğan, Türkçe dil desteği eklemeyi düşünüp düşünmediklerini sordu.

Harada, bu paylaşımı yanıtsız bırakmadı. Ancak ilginç bir şekilde Türkçe yanıt vererek, sistemlerinin sadece yüzeyi ile kalmayıp daha derin yönlerini de iyileştirmeye ve geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Elbette bu cevabın ardından, bilhassa Türk oyuncuları yoğun ilgi gösterdiler ve mesaj yağmuruna tuttular. En yoğun talep ise tahmin edeceğiniz üzere Türkçe dil desteği oldu. Bu bağlamda Lockpick firmasının da adı geçmedi değil.

Açıkçası bu durum elbette Tekken 8 oyununu Türkçe oynayabileceğimizi garanti etmiyor, ama en azından Katsuhiro Harada ve ekibi ve hatta Bandai Namco Entertainment şirketi de yoğun ilgiden etkilenmiş olsa gerek. Bu da onları destek sunma konusunda düşündürmeye başlamış olabilir. Bakalım bu yönde olumlu bir gelişme ile karşılaşacak mıyız? Gelişmeleri takipte miyiz?

Exit mobile version