Tekken 8, PC ve Konsollar için Duyuruldu!

Jin Kazama ile Kazuya Mishima ikilisi karşı karşıya...

Tekken 8, PC ve Konsollar için Duyuruldu!

Uzun zamandır beklediğimiz haber yeni State of Play sırasında geldi ve Tekken 8, Bandai Namco Entertainment tarafından duyuruldu. Yeni oyun hakkında ilk söylenenler ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni God of War Ragnarök Hikaye Fragmanı Heyecanı Körüklüyor


Tekken 8 ile ilgili ilk işareti aslında EVO 2022 sırasında almıştık. Öyle ki Tekken 7 için yayınlanan ücretsiz güncelleme ve küresel finaller ile ilgili duyurunun son kısmında, ilk PlayStation döneminden kalma görsellik ile Kazuya Mishima karakterinin babası Heihachi’yi bir uçurumdan aşağıya attığını görebiliyoruz. Sonraki sahnede ise bu karakterin ekrana bakışı sırasında, gelişmiş modellemesine geçiş yapılmıştı.

Bu gösterimden sonra The Game Awards Twitter hesabının oyun ile ilgili yaptığı görsel paylaşımı, duyurunun yıl sonundaki şovda geleceğini düşündürtmüştü, ama öyle olmadı ve State of Play yayınının açılış kısmında Tekken 8 karşımıza çıktı.

PC (Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştirilmekte olan yeni Tekken için henüz bir çıkış tarihi verilemiyor. Mevcut nesil konsollarının gücünden fazlasıyla istifade edileceği ve aynı türdeki oyunlar arasında görsel açıdan en etkileyici görünen oyun olacağı söylenmiş. Senaryo olarak Hiehachi Mishima’nın mağlup olduğu dövüşün bittiği yerden başlayacak ve Jin Kazama ile dünyaya egemen olmak amacındaki Kazuya Mishima ikilisini karşı karşıya getirecek.

Yayınlanan basın bildirisinde konuşan Baş Üretici Katsuhiro Harada, oyunun halen geliştirilme aşamasında olduğunu ve fragmanın hikayedeki belirli bir kısımdan alındığını ve PlayStation 5 üzerinde oynandığını söylüyor. Diğer bir deyişle, karakter modellemeleri, fon görüntüleri ve efektler oyun içinden alınmış durumdalar. Bununla birlikte, her ne kadar fragman için önceden hazırlanmış bir sinematik olmasa da gerçek zamanlı bir gösterimden ziyade karşılıklı savaş modlarında yaşayacağımız deneyime benzer olarak 60 FPS akıcılığında çalışıyormuş.

Şimdilik oyun ile ilgili pek fazla bir bilgi verilmemiş olsa da, bu haftanın Tokyo Game Show 2022 fuarı sırasında Tekken 8 ile ilgili daha fazla şey öğrenebileceğimizi tahmin ediyoruz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version