Tekken 8 Çapraz Platform Desteğiyle Geliyor

Sevindirici haber!

Tekken 8 Çapraz Platform Desteğiyle Geliyor

Tekken serisinin yönetmeni Katsuhiro Harada tarafından yapılan açıklamayla, Tekken 8 çapraz platform desteğiyle geliyor. Yani farklı platformlardaki oyuncular birbirlerine karşı da mücadele edebilecekler.


İlginizi Çekebilir: Yeni Tekken 8 Oynanış Detayları Ortaya Çıktı


PC (Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştirilmekte olan Tekken 8 ile ilgili tanıtımlar devam ediyor. The Game Awards sırasında da karşımıza çıkan yeni oyun için zaman içerisinde karakterlere özel yeni fragmanlar yayınlanmıştı.

Tekken 8 Çapraz Platform Desteğine Sahip Olacak!

Şu an için ne zaman çıkacağı bilinmeyen oyun için Twitter üzerinden sorulan bir soruya cevap veren yönetmen Katsuhiro Harada, “Çapraz platfor mu? Elbette olacak.” şeklinde cevap vererek yeni Tekken oyunu için çapraz platform müjdesini de bu vesile ile verdi. Aslında ilginç bir şekilde duyurulduğunu söylemek gerek. Yani kolayca gözden kaçabilecek bir durum, ama en nihayetinde haberimiz oldu.

Aslına bakarsanız Harada tarafından PlayStation 4 ve Xbox One konsollarının çıkışı sonrasında, Microsoft ve Sony şirketlerine bu yönde bir teklif götürülmüş. Ne var ki, ortak çıkarlar ve P2P güvenlik sorunu nedeniyle sıcak bakılmamış ve sürekli olarak geri çevrilmiş.

Her ne kadar sonradan Microsoft çapraz platform özelliğe dönmüş olsa da, Japon teknoloji devi güvenlik politikasını öne sürerek bir süre daha direnmişti. Ancak bildiğiniz köprünün altından çok sular aktı ve çoğu oyunda çapraz platform artık PC ve konsollar arasında destekleniyor.

Yönetmen Katsuhiro Harada ortada birkaç pürüz olsa da, nihai Tekken 8 versiyonunda çapraz platform desteğinin bulunacağına kesinlik kazandırmış oldu.

Exit mobile version