Taşınabilir Oyun Cihazları İçin Değiştirilebilir Pil Zorunlu Tutulacak

2027 yılı itibarıyla hayata geçirilecek...

Steam Deck ile taşınabilir cihazlar yeniden yükselişe geçti. Öyle ki Razer olsun, ASUS olsun, Logitech ve Tencent olsun, dünyanın önde gelen büyük şirketleri kendi cihazları ile karşımıza çıkmışlardı. Yakın bir zaman önce yeni bir duyuruya imza atmış olan Avrupa Birliği, taşınabilir oyun cihazları için değiştirilebilir pil zorunluluğu getirecek.


İlginizi Çekebilir: EA Sports FC 24 Switch Sahiplerini Mutlu Edecek


Taşınabilir Oyun Cihazları İçin Değiştirilebilir Pil Dönemi Başlayacak

Bu zorunluluk, Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi tarafından alınan yeni bir düzenlemenin parçası oluyor. Bununla, pillerin yaşam döngüsünü düzenlemek ve güvenli, sürdürülebilir ve rekabete dayalı olmalarını sağlamak hedefleniyor.

2027 yılı itibarıyla çıkacak olan yeni cihazlar için hayata geçirilecek olan bu düzenlemenin ana fikri, cihazlarda bulunan taşınabilir pillerin ücretsiz olarak sunulmadığı takdirde son kullanıcı tarafından özel bir araç kullanılmadan çıkartılabilir ve değiştirilebilir olması garantisi ile pillerin değiştirilmesini ve geri dönüştürülmesini kolaylaştırmak.

Switch Pro Duyurusu Bu Yıl İçinde Gelebilir

Her ne kadar söz konusu belgede doğrudan ‘taşınabilir oyun cihazı’ şeklinde bir tanım olmasa da, Avrupa Birliği sözcüsü Overkill sitesine yaptığı açıklama ile “pille çalışan taşınabilir oyun cihazlarının pilleri ve atık pil düzenlemesi” dedi.

Avrupa bölgesinin sürdürülebilirlik için almış olduğu önlemlerin başında piller geliyor. Karbon ayak izini azaltmanın ve sıfır emisyonlu ulaşım araçlarına geçişinin anahtarı olarak görülen piller, Avrupa’da geri dönüşümün ilk adımı olarak görülüyor.

Getirilen düzenleme hakkında konuşan İspanya Ekolojik Geçiş Bakanı Teresa Ribera, “Yeni kurallar, Avrupa endüstrisinin rekabet gücünü artıracak ve yeni pillerin sürdürülebilir olmasını ve yeşil geçişe katkıda bulunmasını sağlayacak.” dedi. Avrupa Komisyonu, geçtiğimiz yıl benzer bir adımı, elektronik atık alanında USB Type-C kullanımını artıran bir düzenleme ile atmıştı.

 

Exit mobile version