Tam Kapanmada Oyun Satışları Patladı!

Oyunfor tarafından açıklanan verilere göre tam kapanmada oyun satışları ciddi bir ivme yakalayarak 2021 yılının zirvesini yaşadı. İşte açıklanan veriler hakkında dikkat çekici detaylar!


Benzer İçerik: 2021 Yılında Merakla Beklediğimiz Oyunlar


Tam Kapanmada Oyun Satışları %35 Artış Gösterdi

29 Nisan 2021 – 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında süren tam kapanma sırasında oyun satışlarını inceleyen Oyunfor, işlemlerin bir önceki aya göre %15, bir önceki yılın mayıs ayına göre ise %35 artış gösterdiğini açıkladı:

Oyunfor tarafından açıklanan verilere göre satışların kategori olarak dağılımı şu şekilde gerçekleşmiş durumda:

Aynı verilere göre platform içerisinde mayıs ayında en çok ciro yapan on oyun şunlar oldu:

  1. Garena Free Fire
  2. PUBG Mobile
  3. Call of Duty Mobile
  4. Lords Mobile
  5. Mobile Legens
  6. Valorant
  7. LifeAfter
  8. Rules of Survival
  9. Fetih: Altın Çağ
  10. League of Legens

Ayrıca satışların yaşa ve cinsiyete göre dağılımları ise şu şekilde gerçekleşti:

Tam Kapanmada Oyun Satışları Patladı!

Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, konu hakkında yaptığı açıklamalarda aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Pandeminin başından itibaren karantina uygulamaları oyun satışlarına hep pozitif olarak yansıdı. Artan ekonomik sıkıntılara ve kur dalgalanmalarına rağmen oyunseverler boş zamanlarında oyun oynamaktan ve hobilerine yatırım yapmaktan vazgeçmediler fakat tercih edilen platform ve oyunlarda ciddi değişimler yaşandığını söylemeliyiz.

Yüksek donanımlı PC, konsol ve konsol oyunlarına ulaşmakta zorluk çeken oyunseverler mobil platformlara ve free-to-play oyunlara yöneldi. Birçok hobiye nazaran maliyet açısından çok daha uygun olan oyunlar her tam kapanma uygulamasında yeni kullanıcıları da kendine çekerek satışlarda patlama yaşanmasına zemin hazırlıyor.”

Oyunfor Hakkında

2010 yılında kurulan Oyunfor, çevrim içi ve çevrim dışı olmak üzere bilgisayar, konsol ve mobil oyunlar için “oyuncuyu esas alan” bir anlayışla hizmet veren dijital bir platformdur.

Oyunseverlerin istek ve ihtiyaçlarına hizmet etmek amacıyla kurulan Oyunfor, her sene istikrarlı bir şekilde büyüme başarısını; müşteri memnuniyeti odaklı, hızlı, güvenilir, pratik, ulaşılabilir ve anlık geri bildirim veren alışveriş hizmeti sağlamasına borçludur. E

Electronic Arts (EA), Ubisoft, Gameforge, Konami, Bethesda, Capcom, Riot Games, PUBG Corp, Crytek, Paradox ve Techland dahil olmak üzere 85 oyun firmasının Türkiye’deki yetkili satıcısı olan Oyunfor; her biri alanında uzman, dinamik ve yenilikçi çalışanlardan kurulu ekibiyle en hızlı ve en iyi fiyat garantisini, satış öncesi ve sonrası sunulan en yüksek kalitede destek hizmetleriyle birleştirmektedir.

Exit mobile version