Tam Discord ve PlayStation Entegrasyonu Bu Yıl Gelebilir

Beklenen gün yakında geliyor olabilir...

Görünüşe göre tam Discord ve PlayStation entegrasyonu bu yıl gelecek. Şu an için bir tarih verilemiyor olsa da, rapora göre halihazırdaymış. Exputer üzerinden yayınlanan raporun detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Xbox Konsolları Discord Entegrasyonu Kazanıyor


Kullanımı kolay ve üstüne üstlük ücretsiz olması ile son dönemde PC platformundaki popülaritesini iyiden iyiye arttırmış olan Discord ile ilgili olarak, geçmişte PlayStation ve Xbox entegrasyonu haberleri görmüştük. 2021 yılında Discord ile Microsoft arasında bir satın alım anlaşması söz konusu olmuş, ama sonrasında vazgeçilmişti.

Bizler her ne kadar aynı yılın Mayıs ayında Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan duyuruya bağlı olarak PlayStation konsolları üzerinde sesli iletişim imkanı beklemiş olsak da, Temmuz ayında yapılan bir diğer duyuru ile ilk hamle Xbox tarafından gelmişti. Halihazırda Xbox Insider kullanıcılarının erişim sağlayabildiği entegrasyon, her ne kadar kurulumu ve kullanımı bir hayli zahmetli olsa da, kullanıcılar için farklı bir alternatif konumunda bulunuyor.

Öte yandan, benzer bir entegrasyonun yakın bir zamanda PlayStation tarafından da gelebileceği söyleniyor. Exputer tarafından yayınlanan bir rapora bakılırsa, herhangi bir tarih verilmemiş olmasına rağmen, bu yılın bitiminden önce kullanıma sunulacağı söylenmiş.

playstation-discord-1266756-1280x0-1

Tam Discord ve PlayStation Entegrasyonu Bu Yıl Geliyormuş

Raporda bahsedilene göre, şu anda test aşamasına olan entegrasyon için sürecin gayet olumlu gittiği söylenmiş ve 7.00 versiyonlu yazılım güncellemesi ile sağlanacakmış. Hatırlayacağınız üzere Temmuz ayı içerisinde yeni PlayStation 5 yazılım betası yayınlanmıştı ve önümüzdeki ay içerisinde de 6.00 versiyonlu bir güncellemenin yayınlanması bekleniyor.

Entegrasyonun hayata geçirilmesi sonrasında ise, PlayStation 4 ve PlayStation 5 kullanıcılarının arkadaşları ile uygulama üzerinden iletişime geçmeleri sağlanabilecek. Ne var ki kurulumun Xbox tarafındaki gibi zahmetli olup olmayacağı da merak ediliyor.

Son olarak, halihazırda kısmi bir PlayStation entegrasyonunun olduğunu hatırlatmadan da geçmeyelim. Ne var ki şimdilik sadece durumunuz ve hangi oyunu oynadığınız görülebiliyor.

Exit mobile version