Take-Two Zynga’yı Satın Aldı!

İki büyük güç birleşiyor!

Yapılan duyuru ile Take-Two Zynga’yı satın aldı. Bakalım bu birleşme sonrasında bizleri neler bekleyecek? Satın alım ile ilgili detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 5 Sonrası Michael Neler Yaptı?


Bomba Haber: Take-Two Zynga’yı Satın Aldı!

Oyun dünyasında satın alım haberlerini son dönemde daha sık duymaya başladık. Bu konuda Mirosoft, Tencent, Embrage Group, Epic Games ve Sony daha çok ön planda olsalar da, diğer büyük şirketler de zaman zaman gündeme gelebiliyorlar. Take-Two Interactive Zynga satın alımı ile bunların bir yenisini gerçekleştirdi.

2007 yılının Nisan ayında San Francisco şehrinde kurulmuş olan şirket, dünya genelindeki mobil oyunlar anlamında büyük önem arz ediyor. 2009 yılında Facebook üzerinden yayınladığı FarmVille oyunu ile büyük ün kazanmış olan Zynga, CSR Racing, Empires & Puzzles, Harry Potter: Puzzles & Spells, Zynga Poker, Word With Frends, Merge Dragons! ve daha birçok kaliteli oyunu mobil cihazlar üzerinden oyuncular ile buluşturmuştu.

Bugün Take-Two Interactive ve Zynga tarafından yapılan duyuru ile mobil oyun devi, 12.7 milyar dolar ile Amerika menşeli şirketin bünyesine katılacağını açıklandı. Satın alımın nihai olarak 2023 finansal yılının 30 Haziran 2022 tarihinde bitecek ilk çeyreğinde sonuçlanması bekleniyor. Take-Two Interactive, sektördeki en büyük ve en çeşitli mobil oyun yayıncılarından biri haline geleceklerini ifade etti. Malumunuz Zynga aylık olarak yüz seksen milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğu için, bunun ne denli önemli bir satın alım olduğunu takdir edersiniz.

take-two zynga csr racing 3

Verilen detaylara göre Strauss Zelnick, Zynga Başkanı ve Üst Yöneticisi konumunda bulunacak iken, Take-Two Interactive yönetim ekibi birleşik şirkete liderlik edecek. Buna ek olarak, Zynga da kendi markası altında faaliyet gösterecek Amerika menşeli yayıncıya ait mobil oyunların çalışmalarını (Dragon City, Monster Legends, Top Eleven, Two Dots ve WWE SuperCard) denetleyecek.

Tamamına buradan ulaşabileceğiniz basın bildirisinde konuşan Take-Two Interactive Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Strauss Zelnick, şu sözlere yer verdi:

“Zynga ile şirketimizi çeşitlendirecek ve etkileşimli eğlence sektörünün en hızlı büyüyen bölümü olan mobildeki liderlik pozisyonuna geçeceğimiz dönüştürücü işlemimizi duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu stratejik birleşme, sınıfının en iyisi konsol ve PC markalarımız ile yenilik ve yaratıcılık anlamında zengin bir geçmişi olan, pazar lideri, çeşitlendirilmiş mobil yayıncılık platformunu bir araya getirmiş olacak. Zynga aynı zamanda hayli yetenekli ve çok deneyimli bir ekip ve önümüzdeki aylarda Take-Two ailesine katmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Son olarak, Zynga Üst Yöneticisi Frang Gibeau ise şirket olarak mobil ve yeni nesil platformlardaki uzmanlıklarını Take-Two Interactive’in sınıfının en iyisi yetenekleri ve fikri mülkiyetleri ile birleştirmenin, büyüme anlamında önemli bir aşama olduğunu dile getirdi. Ayrıca dünyayı oyunlar ile birbirine bağlama yönündeki amaçları için de büyük bir katkı sağlayacakmış.

Exit mobile version