Take-Two ve Remedy Şirket Logosu Anlaşmazlığına Düştüler

Ah Take-Two Interactive...

Take-Two ve Remedy Şirket Logosu Anlaşmazlığına Düştüler

Take-Two ve Remedy şirket logosu anlaşmazlığı yüzünden karşı karşıya geldiler. Peki temelinde yatan gerekçe nedir? Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Max Payne: RTX Remix Demosunu Denemeyi Unutmayın


Hatırlayacağınız üzere Remedy Entertainment, 2023 yılının Nisan ayında bir logo değişikliğine gitmişti. Yine sadece R harfinin kullanıldığı ve tam ortasında da bir mermi şeklinin olduğu eski logonun Max Payne dönemini temsil ettiğini söylemiş olan Finlandiya menşeli geliştirici, yeni logonun ise stüdyonun eski ve yeni tüm oyunlardan oluşan portföyü ile uyumlu olduğunu söylemişti.

Take-Two ve Remedy Şirket Logosu Krizi Yaşıyor

Ne var ki yakın bir zaman önce bu durum, Remedy Entertainment ve Take-Two Interactive şirketlerini karşı karşıya getirdi. RespawnFirst tarafından bildirilene göre Rockstar Games çatı şirketi, Grand Theft Auto yayıncısının simgesel logosu ile benzerlik gösterdiğinden dolayı halkın kafasının karışmasını ihtimali olduğunu düşündüğü için karşı çıkmış.

Geriye dönük olarak bir hatırlatma yapmak gerekirse, logonun açıklanmasından kısa bir süre sonra, Mayıs ayında, varyasyonları için marka tescili başvurusunda bulunulmuştu. Ne var ki Take-Two Interactive iki başvuruya da karşı çıkmıştı. Yani Rockstar Games çatı şirketi, mevcut Remedy Entertainment logosunun değişmesi konusunda kesinlikle ısrar ediyor.

Aslına bakarsanız bu, Amerika menşeli şirketin böylesi ilk çıkışı değil. Mesela Hazelight tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan It Takes Two da çıkış öncesinde ticari marka hak talebi ile karşı karşıya kalmıştı. Geliştirici, bu olayın yaşanmasından sonra isim sahipliğini bırakmak durumunda kalmıştı.

Exit mobile version