Take-Two Interactive Eski Yapımları Geri Döndürecek

Eski oyunları yeniden oynamak isteyenlere müjde!

Take-Two Interactive, bu hafta içerisinde kazanımlar raporunu yayınladı. Grand Theft Auto 5 oyununun yüz yetmiş milyon barajına yaklaştığını ve Red Dead Redemption 2 oyunun da kırk beş milyon rakamına ulaştığını öğrendiğimiz bu raporun ardından, bizleri heyecanlandıracak daha başka açıklamalarda da bulundu. Take-Two Interactive eski yapımları geri döndürme sinyalini yineledi.


İlginizi Çekebilir: Güncel GTA 5 ve RDR 2 Satış Rakamları Ortaya Çıktı


Aslına bakarsanız bu, Amerika menşeli yayıncıdan ilk kez duyduğumuz bir şey değil. Son olarak Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilen son çeyreğe ilişkin finansal konferans sırasında, 2025 finansal yılının sonuna kadar sekiz eski oyunun modern sistemlere geri döndürüleceğinin müjdesini vermişti.

5nkKWG73WQxddVchHrSu4k-1200-80

Take-Two Interactive Eski Yapımları Hayata Döndürecek

Bu hafta içerisinde yayınlanan kazanımlar raporunda, bahsi geçen sekiz oyunun geri dönüşü yolunda geliştirilme aşamasına geçildiği söylendi. Her ne kadar isim verilmemiş olsa da, akla ilk gelenler elbette eskide kalmış Grand Theft Auto, Red Dead Redemption ve Bully oyunları oluyor.

Bunların dışında, mobil cihazlar için de 2023 yılının Mart satışa sunulması beklenen GTA: The Trilogy – Definitive Edition ve Ureal Engine 5 ile PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için Remedy Entertainment tarafından geliştirilmekte olan Max Payne 1&2 paketi var. Gerçi bahsi geçen paketin 2025 finansal yılının sonuna kadar yetişip yetişmeyeceği belirsiz. Malum, Finlandiya menşeli stüdyonun çalışmalarını sürdürdüğü dört oyununun olduğunu da unutmamak lazım.

Bir diğer önemli detay ise Zynga. Take-Two Interactive, mobil oyun devini Ocak ayı içerisinde satın almıştı. Sektördeki en büyük ve en çeşitli mobil oyun yayıncılarından birisini olmayı hedeflediğini açıkça belirtmiş olan Take-Two Interactive, mobil oyunlardan bazılarını PC ve konsol kullanıcıları ile buluşturmayı istiyor. Haliyle modern sistemlere getirilmek istenen oyunların arasında Zynga oyunları da bulunuyor olabilir.

Geçmişte yenilenmiş Grand Theft Auto 4 ve Red Dead Redemption versiyonları üzerinde çalışıldığını, ama gerek GTA: The Trilogy – Definitive Edition faciası gerekse de Grand Theft Auto 6’ya odaklanılmak üzere rafa kaldırıldığını öğrenmiştik. Aynı şekilde Bully için de bir dönem yeniden yapım üzerinde çalışıldığını duymuştuk.

Bakalım Rockstar Games, 2K Games ve Zynga dahil birçok şirket için çatı konumunda bulunan Take-Two Interactive, merakla beklediğimiz duyuruları ne zaman yapacak? Gelişmeleri merakla bekleyeceğiz ve takipte olacağız.

Exit mobile version