Switch Satışları Yavaşlama Kaydetti

Ancak yine de yeni bir model gelmeyecekmiş...

Nintendo, geride bıraktığımız çeyreğe ilişkin kazanımlar raporunu yayınladı. Şirket tarafından açıklanan rakamlara göre, Switch satışları açısından performans kaybı yaşanıyor. Bu haliyle yeni finansal yıl için beklentilerin de düştüğü anlamına geliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom PC’de Oynanabiliyor


Bildiğiniz gibi Switch, 2017 yılı içerisinde satışa sunulmuş ve aradan geçen zaman zarfında da satış anlamında rekor üstüne rekor kırarak Nintendo firmasının yüzünü güldürmeye devam etmişti. Ancak yedinci yılına giren konsolun satışları şu an için yavaşlamış durumda.

Switch-Sales_05-08-23-768x432

Switch Satışları Yavaşlıyor

31 Mart 2023 tarihi itibarıyla toplam satılan Switch sayısı 125.62 milyon birime ulaşmış. Bir önceki açıklanan rakam ile karşılaştırıldığında, geride bıraktığımız çeyrekte 3.07 milyon konsol satışı gerçekleştirildiği sonucuna varılıyor.

Geride bıraktığımız finansal yıl içerisinde ise on sekiz milyon konsol satışının gerçekleştirildiği ve bunun bir önceki finansal yıla göre % 22 oranında bir düşüş anlamına geldiği söylenmiş. Bu bağlamda da şirketin 31 Mart 2024 tarihinde sona erecek olan mevcut finansal yılda on beş milyon konsol satmak gibi bir hedefi varmış. Ne var ki bunun çok da gerekli olmadığı söyleniyor. Başkan Shuntaro Furukawa, yedinci yaşına basan Switch için ivmeyi korumanın zor olacağını ve satışlarda yavaşlamanın da devam edeceğini, ama hedefledikleri rakama ulaşabilmek için de ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

Son olarak, konsolun en çok satan on birinci parti oyunu ise şöyle sıralandı;

 

Exit mobile version