Switch Konsolu Nintendo İçin Hayli Kazanç Sağlamış

Switch satışları tam gaz devam ediyor...

Geçtiğimiz hafta Nintendo tarafından yayınlanan finansal rapor ile Switch konsolunun güncel satış rakamlarını öğrenmişti. Yakın bir zaman önce TweakTown sitesinde yer alan haber ile konu ile ilgili olarak biraz daha detaylı bilgiler ortaya çıktı. Açık bir şekilde görülüyor ki, Switch konsolu Nintendo için epey kârlı olmuş. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Switch Satışları Yavaşlama Kaydetti


Nintendo firmasının güncel konsol Switch, 2017 yılının Mart ayında satışa sunulmuştu. Her ne kadar son dönemde satışlar yavaşlamış ve mevcut finansal yılda da bu durumun devam edeceği tahmin ediliyor olsa da, cihazın aradan geçen yedi yıllık sürede Japonya menşeli şirkete epey fazla yarar sağladığı ortaya çıktı.

Switch Pro Duyurusu Bu Yıl İçinde Gelebilir

Switch Konsolu Nintendo İçin Para Basmış

TweakTown sitesinin Nintendo tarafından gelen verilere dayandırdığı raporda, Mart ayı itibarıyla toplam Switch satışlarından altmış dokuz milyar dolar gelir elde edilmiş olduğuna yer verilmiş. Bu gelir, yüz yirmi beş milyondan fazla donanım ve bir milyardan fazla da oyun satışını kapsıyor.

Raporda yüz yirmi beş milyonu aşan donanım satışının içeriğinde, standart modelin doksan milyona yakın ve 2021 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülen OLED modelinin de on beş milyon civarı payının olduğu belirtilmiş. Geriye kalan miktar ise Lite modeline ait.

TweakTown ayrıca şirketin Switch konsolunun piyasaya çıktığı ilk günden bu yana yetmiş dört milyar dolardan fazla kâr ettiğini de söylüyor. Diğer bir deyiş ile altmış dokuz milyar dolarlık miktarı çıkarttığımızda, geriye kalan miktar da diğer platformlardan elde edilen satışlara karşılık geliyor.

 

Exit mobile version