Switch Emülatörü Yuzu, Android’e Geldi

Skyline yoksa Yuzu verelim?

Önceki gün Dolphin emülatörünün Steam mağazasına gelişinin sekteye uğraması bizi üzmüştü. Ancak çok geçmeden sevindirici yeni bir gelişme yaşandı. Switch emülatörü Yuzu, Android tabanlı cihazlara da geldi.


İlginizi Çekebilir: Dolphin Emülatörü Steam Mağazasına Şimdilik Gelemiyor


Yuzu geliştirici ekibi önceden Skyline üzerinde çalışıyordu. Ne var ki Android için geliştirilmekte olan Switch emülatörü için süreç, olası bir yasal sorun nedeniyle durdurulmuştu. Öyle ki, emülatörü çalıştırmak için Lockpick ile alınmış anahtar kodları gerekiyordu.

Switch Emülatörü Yuzu, Artık Android Tabanlı Cihazlarda!

Yaşanan bu olayın ardından geliştirici ekip, Skyline boşluğunu Yuzu emülatörünün Android versiyonu ile doldurmaya karar verdiler. PC versiyonu ile aynı özelliklere sahip olmayan Android versiyonu, Play Store üzerinden hem ücretsiz hem de ücretli erken erişim halinde indirilebiliyor.

switch-oyunlarini-android-oynamak

Söylenene göre şu an için LAN üzerinden çok oyunculu ve giriş profilleri gibi özellikler mevcut değil. Bunun başlıca sebebi, öncelikli olarak optimizasyona odaklanmak istemeleriymiş.

“Şimdilik uyumluluk ve performansa odaklanmak istiyoruz çünkü tipik Android donanımında son teknoloji emülasyon gerçekleştirmenin çeşitli zorlukları var.”

Emülatörü kullanabilmek için, Adreno GPU’lu bir Snapdragon işlemci ve mobil cihazınızın yazılımının en aşağı Android 11 olması ve çeşitli Vulkan eklentilerinin de yüklü olması gerekiyor. Play Store sayfasında binlerce oyunun desteklendiği belirtilmiş iken, resmi sayfa üzerindeki paylaşımda da ekran görüntülerinden performans detaylarına kadar pek çok konuya değinilmiş. Diğer dikkat çekici özellikler arasında çözünürlük ölçekleme, doku filtreleme seçenekleri ve mod desteği yer alıyor.

Exit mobile version