Suudi Prens Dota 2 için İki Günde Binlerce Dolar Harcadı

Suudi Prensi Dota 2 için verilecek ödülün yükselmesini sağladı.

suudi-prens-dota-2-battle-pass

Suudi Prens Dota 2 için satın almaya açılan Battle Pass paketlerine binlerce dolar yatırdı. Prens, sadece iki gün içinde seviyesini 10 bine yaklaştırdı.

Dota 2’nin geliştiricisi ve yayıncısı Valve, oyun için düzenlenen en büyük turnuvada dağıtılacak ödül miktarının artması için oyunculardan destek alıyordu. Daha doğrusu satışa çıkardığı bazı ürünlerden elde ettiği gelirin önemli bir kısmını turnuva ödülüne ekliyordu.


İlginizi çekebilir: 24 Milyon Steam Oyuncusu Ne Oynuyor?


The International öncesinde satışa çıkan paketlere ise Battle Pass adı veriliyordu. İçerisinde çeşitli ürünler olan bu paketleri satın alarak hem oyun içinde bazı item’lara sahip olabiliyor hem de turnuvayı destekleyebiliyordunuz. Ayrıca bu paketler, daha hızlı level kazanmanıza yardımcı oluyordu.

Yeni Battle Pass’in satışa çıkmasının hemen ardından oyuncular büyük ilgi gösterdiler. The International 10 için Valve tarafından konulan 1,6 milyon dolarlık ödülün üzerine, sadece birkaç günde 10 milyon dolar daha eklendi. Geçtiğimiz senelere göre ödül havuzu daha hızlı yükselirken, en dikkat çeken isim ise Suudi prens oldu.

Suudi Prens Dota 2 için binlerce dolar harcadı

Abdullah bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, Battle Pass ile daha hızlı seviye kazanmak için kesenin ağzını açtı. Daha önce tutkulu bir Dota 2 hayranı olduğu bilinen prens, geleneği bozmadı.

100.000 Level barajına yine yaklaşan Abdulaziz Al Saud, bunu yapabilmek için yaklaşık 4 bin dolar para verdi. Yaklaşık 28 bin Türk Lirası harcamayı sadece iki günde yapan prens, daha önceki yıllarda da benzer harcamalar yapmıştı.

2017 yılından bu yana her The International döneminde 100 bin barajını geçen Abdulaziz Al Saud, bu sene de amacına oldukça yaklaştı. Prens 2017, 2018 ve 2019’un her birinde 100.000 seviyesini geçmişti. 2017’de 175.457 seviye ve sonraki iki yılda sırasıyla 101.127 ve 100.820 seviye olan prens, tutkusunu tam anlamıyla göstermişti.

The International 10 için yükselmeye devam eden ödül havuzu ise 11 milyon doları aştı. Geçtiğimiz sene 12 milyon dolar ödül verilen turnuvada bu sene 20 milyon dolar seviyesinin aşılacağı bekleniyor. Hatta çok daha yukarılarda bir ödül havuzunun yakalanması da muhtemel. Tahminlerin tutması halinde turnuva, bugüne kadar en çok ödül dağıtan e-Spor organizasyonları arasına yine adını yazdıracak.

Exit mobile version