Suikoden Oyunları HD Remaster Olarak Dönüyor

Eski oyunları özleyenler için harika bir haber!

Konami tarafından Tokyo Game Show 2022 sırasında yapılan duyuruyla, Suikoden oyunları HD Remaster olarak geri dönüyor. Kesin çıkış tarihleri olmasa da, 2023 yılında çıkması beklenen oyunlar ile ilgili detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil Village – Shadows of Rose Detayları Açıklandı


Perşembe günü başlayan fuar öncesinde yapılan bir açıklama ile dünyada ünlü bir oyunun duyurulacağı söylenmişti. Her ne kadar aklımıza ilk olarak Metal Gear Solid ve Silent Hill gelmiş olsa da, daha eş zamanlı olarak yayınlanan raporlar, daha küçük bir markaya ait olduğuna işaret etmişti. Zaten yakın bir zaman önce Suikoden markasının yenilenmesi de gelecek olan duyurunun habercisi olmuştu. Bugün itibarıyla da Suikoden oyunlarının yenilenmiş halde geri dönecekleri de resmiyet kazandı. Konami tarafından yapılan açıklamanın detayları şöyle;

Suikoden Oyunları HD Remaster Resmen Duyuruldu!

Konami Digital Entertainment B.V. bugün yaptığı açıklamayla klasikleşmiş oyunları Suikoden I&II HD Remaster Gate Rune ve Dunan Unification Wars’ın 2023’te PlayStation 4, XBOX ONE, STEAM ve Nintendo Switch için çıkış yapacağını duyurdu!

Tokyo Games Show 2022’de duyurulan remaster koleksiyonu için Konami, bazı temel iyileştirmeleri ve yaşam kalitesi özelliklerini doğruladı:

Grafik İyileştirmeleri

Yeni Karakter Çizimleri

Ses Geliştirmeleri

Oyun Sistem Geliştirmeleri

1663262676_Suikoden_I_HD_party_battle

Suikoden Hakkında

1995 yılında PlayStation için piyasaya sürüldü ve Çin klasikleri arasında yer alan Water Margin romanına dayanan Suikoden, KONAMI’nin Kızıl Ay imparatorluğunun Gerçek Rünlerini taşıyanların kaderini anlatan, ikonik RYO serisinin ilk oyunudur. Hikaye, babası imparatorluğun beş generalinden biri olan kahramanın, 108 Kader Yıldızını ve arkadaşlarını İmparatorluğun baskıcı yönetimine karşı savaşmak için toplamasını anlatmakta.

Aile ve arkadaşlar arasındaki bağları anlatan dokunaklı hikaye, dünya çapında büyük beğeni topladı.

Rune büyüsü ve 108 Kader Yıldızı gibi unsurlardan oluşan Suikoden sistemi, serideki sonraki oyunlar tarafından da miras alındı. Diğer özellikler arasında ordunuzun gücünü ve üslerini güçlendiren Ana Üs yönetimi ve orduların karşı karşıya geldiği Ordu Savaşları yer almakta. Oyun ayrıca hikayenin ihtişamına yaraşır iddialı bir oyun sistemine de sahip.

Suikoden II Hakkında

Suikoden serisinin 1998’de yayınlanan ikinci oyunudur. Serinin bu devam oyunu, ilk oyundan üç yıl sonra geçmekte ve Rune magic, 108 Stars of Destiny, ana üs yönetimi ve Ordu Savaşları gibi Suikoden’e özgü oyun sistemlerini daha da geliştiriyor. Kahramanımızın da aralarında olduğu üç çocukluk arkadaşı kaderin bir cilvesiyle bir araya geliyor ve maceraya atılıyorlar. Her karakterin ayrıntılı psikolojik tasviri ile hikaye, birçok hayranı etkiledi ve Suikoden serisinin ikonik bir oyunu haline geldi.

Exit mobile version