Steam’in En Pahalı Oyunu El Değiştirdi

Tek kelimeyle yorumsuz...

Steam'in En Pahalı Oyunu El Değiştirdi

Steam mağazası her türden oyuncuya hitap eden, büyük bütçeliden küçük bütçeliye kadar on binlerce oyun ile dolu ve her geçen yıl bu miktar katlanarak artıyor. Elbette bu oyunların fiyatları da havada kapmalık olanlardan arkanıza bile bakmadan kaçasınızın geldiklerine kadar uzanıyor. Ne var ki bu haberimize konu olan oyunun fiyatı öyle bir seviyedeki, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Steam’in en pahalı oyunu tamı tamına 17.000 TL!


İlginizi Çekebilir: Ücretsiz Trackmania Steam Mağazasına da Geliyor


Steam’in En Pahalı Oyunu Hangisi?

Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan ve ProX tarafından hem geliştirilmiş hem de yayınlanmış olan The Hidden and Unknown, kitlesinin psikoloji ve felsefe alanındaki algısını genişletmeyi hedefleyen bir hikaye tabanlı oyun oluyor. Oynanışı ise, halihazırda Epic Games Store üzerinden Epistory gibi yazı yazma üzerine dayalı.

Satın almaya kalktığınız zaman gözleriniz deliklerinden fırlamasına neden olan bir fiyatla karşılaştığınız oyunun ThePro olarak bilinen yaratıcısına Discord kanalı üzerinden PCGamesN sitesinden Will Nelson, neden bu kadar pahalı olduğunu sormuş. Aldığı cevap da bir hayli ilginç olmuş. Öyle ki kişisel bir deneyim, bir hayat hikayesi olarak tasarlanmış olan oyunu kimsenin almayacağına inandığını söylüyor ThePro. Hatta herhangi bir soruna sebebiyet vermemek için almayı isteyenlerin almamaları gerektiğini de sözlerine ekliyor.

Ne var ki oyunu farklı yollardan elde edebiliyorsunuz. Buna göre ProX Discord kanalına girerek eşantiyonlar üzerinden The Hidden and Unknown oyununu elde etmeniz mümkün. Ancak ThePro, en pahalı oyun unvanını korumak için fiyatlandırmanın aynı kalacağını belirtiyor. Bunun gerekçesi ise, oyunun tasarım yönünün son derece kişiselmiş ve 20 dolar gibi düşük bir ücrete satmayı isteyebileceği bir şey değilmiş.

Exit mobile version