Steam’in Windows 7 ve 8 Desteği 2024’te Kesiliyor

Gemi yavaş yavaş terk ediliyor...

Oyuncuların PC platformunda öncelikli tercihi olan Steam, önümüzdeki yıl itibarıyla, çalışmak için güncel Windows versiyonlarına ihtiyaç duyacak. Yapılan yeni duyuru ile Steam‘in Windows 7 ve 8 desteği 2024 yılı itibarıyla sonlandırılacak. Açıklamanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Fortnite Eski Windows Sistemlerini Desteklemeyecek


Steam’in Windows 7 ve 8 Desteği Sona Eriyor

Bildiğiniz gibi Microsoft tarafından Windows 7 desteği 2020 yılında, Windows 8.1 desteği ise Ocak ayında sona ermişti. Her ne kadar oyun sektöründeki büyük şirketler bir süre daha bu işletim sistemlerini oyunlarında ve uygulamalarında desteklemeye devam etmiş olsalar da, artık yavaş yavaş terk ediş süreci devam ediyor. Benzer bir duyuru, şimdi de Steam Destek sayfası üzerinden de yapıldı:

“1 Ocak 2024 itibarıyla, Steam resmi olarak Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemlerini desteklemeyi bırakacak. Bu tarihten sonra, Steam İstemcisi bu Windows versiyonlarında artık çalışmayacak. Steam’i ve Steam üzerinden satın alınan herhangi bir oyunu veya diğer uygulamaları çalıştırmak için, kullanıcıların daha yeni bir Windows versiyonuna geçmeleri gerekecek.

Gömülü Google Chrome versiyonuna bağlı yeni Steam özellikleri, artık eski Windows versiyonlarında işlev göstermeyecek. Buna ek olarak, gelecekteki Steam versiyonları sadece Windows 10 ve üstünde sunulan Windows özellikleri ve güvenlik güncellemeleri gerektirecek.”

Steam-is-ending-support-for-Windows-7-8-and-8-on-January-1st-2024

Hatırlayacağınız üzere Epic Games, bu ayın başlarında yaptığı duyuru ile Fortnite için yayınlanan Bölüm 4 Sezon 2 için oyuncuların en aşağı Windows 10 işletim sistemine ihtiyaçlarının olacağını söylemişti. Önümüzdeki zaman zarfında, bu gibi duyurular ile karşılaşmaya devam edeceğimize şüphe yok. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version