Steam vs Epic Games: Hangisi Daha Ucuz?

Steam mı Daha Ucuz Epic Games mi?

Bilgisayar kullanıcılarının bildiği bir şey varsa, o da bir oyun almak için onlarca farklı seçeneğe sahip olduklarıdır. Yine de bu noktada öne çıkan iki dijital oyun mağazasının varlığından söz edebiliriz. Peki ama Steam vs Epic Games kıyaslamasında hangisi daha ucuz?


İlginizi Çekebilir: Steam Hesabınızın Değerini Öğrenin!


Steam vs Epic Games: Hangisi Daha Ucuz?

Bu noktada söylememiz gereken ilk şey, aslında bu yarışın bir kazananı olmayabilir.

Sonuç olarak her iki dijital mağaza, oyunları farklı fiyatlardan satıyor ve bu fiyatlar da dönemsel olarak değişiklik gösteriyor. Yani ‘A’ oyunu Steam’de daha ucuz olabilirken ‘B’ oyunu Epic Games’te daha uygun olabilir.

Steam En İyi 50 TL Altı Oyunlar

Açık bir şekilde konuşmak gerekirse her iki mağaza arasında, en azından popüler oyunlarda, pek bir fiyat farkı bulunmuyor. Örneğin her iki mağazada da Cyberpunk 2077 249,00 TL, GTA V 169,00 TL ve Football Manager 2021 249,00 TL olmak üzere aynı fiyatlardan satılıyor.

Öte taraftan Rainbow Six Siege gibi bazı oyunlarda 44,50 TL (Steam) / 59,00 TL (Epic Games) ufak farklar söz konusu. Tabii hemen yukarıda da bahsettiğim gibi bu farklar oyun bazında değişiklik gösteriyor ancak popüler AAA oyunların genellikle aynı fiyatlardan satıldığını görüyoruz.

Tam da bu noktada iş dönüyor dolaşıyor, oyun çeşitliliğine dönüyor. Nitekim her iki mağazada ciddi bir oyun rekabeti söz konusu.

Bu noktada FIFA 21, NBA 2K21 ve Battlefield V gibi oyunlar Steam üzerinden edinilebiliyor ancak Epic Games kullanıcılarına sunulmuyor. Tabii benzer şekilde Assassin’s Creed Valhalla ve SnowRuunner gibi bazı oyunlar da Epic Games üzerinden edinilebiliyor ancak Steam kullanıcılarına sunulmuyor.

Sonuç!

Şimdi derin bir nefes alın ve sakinleşin.

Unutmayın, siz bir oyun konsolu kullanıcısı değilsiniz ve tek bir mağazanın fiyat politikası üzerinden ilerlemek zorunda değilsiniz. Bu noktada hangi oyun hangi mağazada daha ucuzsa oradan alarak, hangi oyun hangi mağazada varsa onu kullanarak ve hangisi bedava oyun veriyorsa onları kütüphaneye bırakarak yola devam edin.


Peki siz her iki mağaza arasında hangisini daha çok tercih ediyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version