Steam Türk Lirası’ndan ABD Doları’na Geçiş Yaptı: İşte Fiyatlar

Türk oyuncusunun yüzü güler mi?

Beklenen sonunda oldu ve günün erken saatlerinde oyun fiyatlandırmalarında Steam Türk Lirası’ndan ABD Doları’na geçiş yaptı. Genel durumun eskiye oranla daha da iç karartıcı olduğunu söyleyebiliriz.


İlginizi Çekebilir: Steam Mağazası Yeni Özellik ile Gizliliği Arttıracak


Steam Türk Lirası’ndan ABD Doları’na Geçiş Yaptı

Bildiğiniz gibi bu hafta, biz Türk oyuncular için önemli bir haftaydı. Öyle ki Steam mağazasında TL para birimi fiyatlandırmasından MENA-USD fiyatlandırmasına geçileceği söylenmişti. Her ne kadar 20 Kasım 2023 Pazartesi günü yani dün geçişin yapılacağı belirtilmiş olsa da, aradaki zaman farkından dolayı bugünün erken saatlerinde eklenen geçiş yaşandı ve Steam oyun fiyatları artık USD olarak görünüyor.

2014 yılının başlarından bu yana TL fiyatlandırmasının ardından, mağazada istikrarsız döviz kuru ve artan enflasyon nedeniyle artık kendi para birimimiz üzerinden satın alım yapamayacağız.

Bu geçiş için kimi kullanıcılar daha adil bir fiyatlandırma olacağı düşüncesi ile umutla karşılanmış iken, kimi kullanıcılar da eskiye oranla daha da fahiş fiyatlar ile karşılaşacağımızdan dolayı endişeliydi. Mevcut durum ise pek iç açıcı görünmüyor diyebiliriz. En azından şimdilik öyle diyebiliriz.

steam-minimum-fiyat-kurali

Şu an için girilen fiyatlar, geliştiricilerin ve yayıncıların bölgesel fiyatlandırma önerisini fark etmemelerinden dolayı epey pahalı görünüyor. Bu noktada, sonradan el ile MENA-USD fiyatı girmeleri bekleniyor ve haliyle de oyun fiyatlarının yerine oturması biraz zaman alacaktır.

Öte yandan, birçok kullanıcı da bankalarının önemli miktarda komisyon kestiğini dile getirdi. Bu da daha önce yapılan uyarıları doğruluyor ve fiyatların daha da can yakmasına neden oluyor.

Son olarak, TL para biriminden MENA-USD para birimi geçişi sonrasında oyun fiyatlarından önemli ölçüde sıçrayış gözlemleniyor. Bunlardan bazıları şöyle;

Elbette bu fiyatlar mevcut dolar kuru üzerinden hesaplanmış olup, dengesizlik nedeni ile anlık olarak artacak veya düşecektir. Ancak bu civarda dolaşacağını tahmin ediyoruz. Geliştiricilerin ve yayıncıların elle MENA-USD fiyatlandırma girişinden sonra da her şey tam olarak ortaya çıkacaktır.

Exit mobile version