Steam’deki PlayStation Oyun Fiyatları Yakında Uçabilir

Yeni bir zam dalgası geliyor olabilir...

Steam mağazasındaki oyunların fiyatı belirli dönemlerde zamlanıyor. Bir süre önce güncel döviz kurunun güncellenmesine bağlı olarak, zaman içerisinde sizinle bu konudaki hayli üzücü gelişmeleri paylaşıyoruz. Buna elbette dünya genelindeki yüksek enflasyon yol açar iken, üstüne ülkemizdeki yüksek kurun da etkisi var. Yakın bir zaman önce yaşanan yeni gelişmeye bakılırsa, Steam’deki PlayStation oyun fiyatları da büyük oranda artacakmış gibi görünüyor.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Pro Öncesinde Yeni Sony Donanımı Görebiliriz


Japon teknoloji devi, özellikle enflasyonun yüksek olduğu ülkelerde yakın bir zaman önce PlayStation 5 konsolunun fiyatını arttırmıştı. Şimdi ise sırada oyunlar var.

zmwqbWpcPwfzSarcAw64dX-1200-80

Steam’deki PlayStation Oyun Fiyatları Zamlanabilir

Henüz ülkemizde bir fiyat artışı söz konusu değil, ama Arjantin, Kanada ve Japonya dahil bazı ülkelerde alınan zam kararından sonra sıranın ülkemize de gelip gelmeyeceği düşündürtmeye başladı. Öyle ki, God of War oyununun PC versiyonu Arjantin’de % 102, Kanada’da % 8 ve Japonya’da da % 32 arttı. Hal böyle olunca, bilhassa Güney Amerika ülkesindekine benzer oranda bir zam ile karşılaşabiliriz.

God of War sonrasında, Marvel’s Spider-Man Remastered ve Miles Morales, Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu, Days Gone, The Last of Us Part 1 ve diğer PlayStation oyunları için de eş değer oranda fiyat artışları görebiliriz. Mesela The Last of Us Part 1 599 TL üzerinden satılıyor. Yurt dışında ise 59 dolar fiyat etiketi var ve bildiğiniz gibi Sony, mevcut nesil oyunlarda yetmiş dolar fiyat etiketini benimseyen şirketlerin arasındaydı. Hal böyle olunca, bahsi geçen oyunun 1000 TL sınırına dayanması yüksek ihtimal diyebiliriz. Diğer bir deyişle, Steam mağazasından imkanlarınız doğrultusunda alabileceğiniz PlayStation oyunlarını şimdiden kapmaya bakın.

Exit mobile version