Steam PC Oyunlarını Xbox’ta Oynamak Mümkün!

Xbox kullanıcıları çok şanslılar...

Steam PC Oyunlarını Xbox'ta Oynamak Mümkün!

Steam PC oyunlarını Xbox’ta oynamak gerçek oldu. Xbox konsolunuz var ise, tek ihtiyacınız olan bir GeForce Now aboneliği. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Xbox Game Pass Ekim 2021 Oyunları


Güçlü bir donanıma sahip olmayıp hızlı bir internet bağlantısına sahip olan kullanıcılar için Bulut tabanlı servisler tam anlamıyla velinimet sayılıyor. Bu sayede, en güncel oyunları yüksek çözünürlükte oynama imkanı sunuyor. NVIDIA da GeForce Now ile bu kervana katılmıştı. Servise abone olan kullanıcılar, bilgisayarları ile güncel NVIDIA ekran kartları ve işlemci gücü ile çalışan bilgisayarlara GeForce Now platformu üzerinden erişiyor ve eş akış (stream) yöntemi ile oynama fırsatı buluyorlar. Bu sayede, kullanılan bilgisayarın sistemi düşük olsa bile üst seviyede oyun deneyimi yaşatılabiliyor.

Bildiğiniz gibi Mart ayı itibarıyla bulut oyun servisi sunucuları GeForce Now powered by Game+ adı altında ülkemizde de faaliyete geçmişti. Bu bağlamda, yeni eklenen oyunlar eşzamanlı olarak ülkemizde de erişime açık hale geliyor.

Düzenli olarak eklenen yeni oyunlar ile halihazırda bin oyun barajını geçen GeForce Now için bomba etkisi yaratacak yeni bir duyuru yapıldı. Artık Steam PC oyunlarını Xbox’ta oynamak mümkün oluyor.

Steam PC Oyunlarını Xbox’ta Oynamak Nasıl Mümkün Oluyor?

Ekran kartı üreticisi tarafından yapılan duyuruyla, bu hafta içerisinde yayınlanan beta güncellemesi neticesinde, servisin Microsoft Edge üzerinden erişimi açıldı.

Bildiğinizi gibi Xbox konsollarında tarayıcı olarak Microsoft Edge kullanılıyor. Bu da Xbox kullanıcılarının Days Gone, Death Stranding ve Horizon: Zero Dawn – Complete Edition hariç Steam üzerinde de bulunan PC oyunlarını konsollarına oynamalarına imkan tanıyor.

GeForce Now serisine tarayıcınız üzerinden ulaşıp, 24 Saatlik Premium (14.9 TL), Avantajlı 3 Aylık Premium (179.7 TL) veya Premium (74.9 TL) aboneliklerinden birini alarak, belirli oyunları fare ve klavye desteği ile de oynamaya başlayabiliyorsunuz.

Microsoft ve NVIDIA cephesinden gelen bu hamle, Windows 10 ile PC ve Xbox platformlarının birbirlerine yaklaşmasının ardından, platformlar arasındaki duvarı iyice inceltmiş oldu. Bu da biz oyuncular için elbette bulunmaz bir velinimet oluyor diyebiliriz. Bakalım bir sonraki hamle ne olacak?

Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Xbox konsolunuzda GeForce Now ile Steam PC oyunlarını oynama fikri hoşunuza gidiyor mu? Denemeyi düşünüyor musunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version