Steam Rekordan Rekora Koşuyor!

Covid-19 salgını ile insanlar evlerine kapanmaya devam ettikçe Steam benzeri oyun platformlarında ciddi bir yığılmanın olduğunu görüyoruz. Steam oyuncu sayısı ile tekrar rekor kırdı!


İlginizi Çekebilir: Tomb Raider Ücretsiz Oldu! Steam Kütüphanenize Ekleyin


Steam Oyuncu Sayısı ile Dikkatleri Çekti!

SteamDB tarafından sağlanan verilere göre oyun platformu pazar günü eş zamanlı olarak (anlık) 22.678.529 oyuncu sayısına ulaşarak kendi rekorunu tazeledi. Bu, geçen hafta kırılan rekordan iki milyon daha fazla ve görünüşe göre ilerleyen dönemlerde daha yüksek oyuncu sayıları ile karşılaşabiliriz.

Nitekim salgın her geçen gün daha hızlı bir şekilde artış gösteriyor ve bu nedenle daha çok insan kendini evlerine kapatıyor.

CS:GO anlık oyuncu sayısı

Eğer rekora geri dönersek diğer dikkat çeken verilere de göz atalım.

Buna göre Counter-Strike: Global Offensive hafta sonu boyunca en çok oynanan oyun oldu ve eş zamanlı 1.096.442 oyuncu ile kendi rekorunu da kırarak listenin başına yerleşti.

Hemen arkasında ise eş zamanlı 717,882 oyuncu ile Dota 2 yer alıyor. Ancak bu, Dota 2 için bir rekor değil. Oyun, yaklaşık dört yıl önce eş zamanlı olarak 1,3 milyon oyuncuya ulaşmıştı.

Bu iki oyunu ise sırasıyla PUBG, GTA V ve RSS izliyor.


STEAM


Peki siz evde kaldığınız şu günlerde hangi oyunları oynuyorsunuz? Kendi listenizi de hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarla paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version