Steam Ödülleri 2023 Kazananları Açıklandı

Tahminleriniz tuttu mu?

Her sene düzenlenen Steam Ödülleri etkinliğinin bir yenisi, geçtiğimiz ayın sonlarına doğru başlamıştı başlamıştı. Toplamda iki hafta kadar süren oylamaların ardından, sonuçlar da kısa bir süre önce açıklandı. Büyük bir merakla beklenen Steam Ödülleri 2023 kazananları belli oldu.


İlginizi Çekebilir: Steam’in 2023 Yılındaki En İyileri Belli Oldu


Steam Ödülleri ilk olarak 2016 yılında düzenlenmişti. Kullanıcılar tarafından verilen oyların kazananları belirlediği etkinlik, iki aşamalı olarak gerçekleştiriliyor. İlk aşamada, Valve bir dizi kategori seçiyor ve kayıtlı kullanıcılara her bir kategori için Steam üzerinde mevcut olan bir oyunu aday göstermelerine olanak tanıyor. İkinci ve son aşamada ise Valve, gösterilen adaylar arasından eleme yaparak, her bir kategori için beş oyunu netleştiriyor ve esas kazananların belirleneceği nihai oylama da başlamış oluyor.

Steam Ödülleri 2023 Kazananları Hangi Oyunlar Oldu?

Bildiğiniz gibi 2022 yılı itibarıyla kategori sayısı on bir olmuştu. Yeni oylamada ise Yılın Oyunu kategorisindeki adaylar ise Hogwarts Legacy, Resident Evil 4, EA Sports FC 24, Baldur’s Gate 3 ve Lethal Company olarak sıralanmışlardı. The Game Awards şovunda Yılın Oyunu ödülünü kazanmış olan Baldur’s Gate 3, aynı ödülü Steam Ödülleri oylamasında da elde etti. 21:00 sıralarında açıklanan kazananların tam listesine aşağıdan bakabilirsiniz. Kazananları turuncu renkle belirttik.

Yılın Oyunu Ödülü

Yılın En İyi VR Oyunu Ödülü

Red Dead Redemption 2

Aşk ile Devam Ettirilen Ödülü

Steam Deck’te En İyi Oyun Ödülü

Arkadaşlarla Daha Zevkli Ödülü

Üstün Görsel Stil Ödülü

En Yenilikçi Oynanış Ödülü

Kötü Olduğunuz En İyi Oyun Ödülü

En İyi Oyun Müziği Ödülü

Üstün Zengin Hikaye Ödülü

Arkanıza Yaslanın ve Rahatlayın Ödülü

Exit mobile version