Steam’in Minimum Fiyat Kuralı Güncellendi

Zam olmasa da zama zorlayan bir haber...

Valve tarafından alınan yeni karar ile Steam’in minimum fiyat kuralı güncellendi. Bu, belirli bir değerin altında kalan oyunların artık ülkemizde satın alınamayacağı anlamına geliyor. Çözümü ise zamdan geçiyor. Döndük dolaştık, yine aynı yere geldik.


İlginizi Çekebilir: THQ Nordic Oyunları Steam Mağazasında İndirimde


Bildiğiniz gibi son dönemde ikinci bir zam dalgası ile boğuşmuştuk. Daha doğrusu boğuşamamıştık; çünkü, fiyat sıçramaları o kadar yüksek olmuştu ki satın almak için beklediğimiz oyunlar elimizden uçup gidivermişti.

Türk Oyuncular İçin Kötü Haber: Steam’in Minimum Fiyat Kuralı Güncellendi

Bu haberimiz her ne kadar yeni bir zam haberi olmasa da, yine de bizi üzecek cinsten diyebiliriz. “Türk oyuncusunun yüzü güler mi?” sorumuz güncelliğini korumaya devam ediyor. Yakın bir zaman önce alınan karar ile Steam mağazasının minimum fiyat kuralı için güncellemeye gidildi. Peki şimdi ne olacak? Oyunlar için en düşük değer değişmiş olacak. Buna göre bir oyunun en düşük değeri 0.99 dolar yani 11 TL ve indirime girdiğindeki en düşük değeri ise 0.49 dolar yani 5.5 TL olabilecek.

steam-minimum-fiyat-kurali

Bildiğiniz gibi hem klasik hem de çok eski olan oyunları “Bu fiyattan almayanı da döverler artık…” diyebileceğimiz kadar ucuza alabiliyorduk. Mesela Gothic 1, indirimli olarak 4.5 TL karşılığında alınabiliyor gibi görünüyor. Oyunun sayfasına girdiğimizde ise, mağaza bizi doğrudan 6.2 TL değerindeki Gothic Universe Edition almaya yönlendiriyor. Bu durumda, sadece ilk oyunu alabilmek mümkün olmuyor.

Peki bunun çözümü ne olacak? Getirilen bu yeni kuraldan sonra, belirlenen minimum ücret değerlerinin altında kalan oyunların yeniden satın alınabilir olmaları için yayıncı tarafından fiyatlarının yükseltilmeleri gerekecek. Eğer böyle bir hamle gelmezse de mecburen ya sınırı geçiyor ise özel sürümlere ya da oluşturulan özel paketlere yönelmek durumunda kalacağız. Hal böyle olunca, belki de hiçbir zaman oynamayacağımız bir oyun veya oyunlar da kütüphanemizde boş yere yer işgal etmiş olacak.

Exit mobile version