Steam Kontrolcü Odaklı Önemli Bir Özellik Kazanacak

Oyununun kontrolcünüz ile uyumlu mu?

Eğer kontrolcünüzün oyununuz ile uyumlu olup olmadığını bilemiyorsanız, Valve yakın bir zamanda bunu sizin için epey kolaylaştıracak. Öyle ki Steam kontrolcü odaklı önemli bir özellik kazanacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Focus Entertainment Oyunları Steam Mağazasında İndirime Girdi


2003 yılında hayatımıza giren Steam, biz oyuncular için vazgeçilmez bir konuma ulaştı. Aradan geçen yirmi yıllık sürede de Valve, mağazanın gerek genel görünümünü ve gerekse de desteklediği özellikleri yıllardır yayınladığı güncellemeler ile geliştirmeye ve modern hale getirmeye de devam ediyor.

Son olarak oyun içi arayüzün bildirim sisteminin ve pek çok şeyin revizyondan geliştirilmesine ve not almamızı sağlayacak yeni özelliğin eklendiği Steam, konsol cihazları ile ilgili önemli bir özellik daha kazanacak.

Steam Kontrolcü Odaklı Önemli Bir Özellik ile Kullanıcıların İşini Kolaylaştıracak

Ekim ayı içerisinde yayınlanacak olan sıradaki güncellemeyle, oynadığımız oyunun farklı kontrolcü desteğinin olup olmadığını öğrenebileceğiz. Buna ek olarak, bazı oyunların kontrolcüler için daha uyumlu hale getirecek.

Söylenene göre, geliştiricilerden Steamworks üzerinde bir anket doldurmaları beklenecek. Bu sayede, geliştirdikleri veya geliştirmekte oldukları oyunlarının PlayStation ve Xbox konsollarının kontrolcüleri dahil farklı kontrol cihazları ile uyumlu olup olmadıklarını belirtecekler ve bu da doğrudan oyunun mağaza sayfasına yansıyacak.

steam-kontrol-cihazi-uyumluluk

Valve tarafından yapılan bu hamle, Steam üzerinde DualShock 4 ve DualSense kullananların sayısındaki artış sonrasında geldi. Öyle ki, 2018 yılı itibarıyla % 11 iken yakın bir zaman önce bu oran % 27 oldu.

Eğer hangi oyunların Sony kontrol cihazınızla uyumlu olduğundan emin olamayan bir oyuncuysanız, Steam artık mağazadan sağlayacağı bir bilgiyle bu seçimi kolaylaştıracak.

Exit mobile version