Steam Kontrolcü Desteği Arttırıldı: Yeni Güncelleme!

DualShock 4 ve DualSense kullananlara müjde!

Kullanıcılara daha iyi hizmet sunabilmek için sürekli olarak gelişen Valve mağazası, kontrolcü ile oyun oynamayı sevenlerin hoşuna gidecek bir güncelleme daha yayınladı. Bunun sonucunda da Steam kontrolcü desteği arttırıldı.


İlginizi Çekebilir: Steam Türk Lirası’ndan ABD Doları’na Geçiş Yaptı: İşte Fiyatlar


Yeni Güncelleme ile Steam Kontrolcü Desteği Genişledi

Steam, oyunculara oyunlarını istedikleri kontrol sistemi ile oynamalarına olanak tanıyor. Yani isterseniz fare ve klavye ikilisini kullanabiliyor ya da kontrol kolunu tercih edebiliyorsunuz. PlayStation ve Xbox konsollarınınkiler de dahil geniş bir yelpazede desteğin sunulduğunu söyleyebiliriz. Yakın bir zaman önce yayınlanan son güncelleme ile Steam kontrolcü desteğini daha da arttırdı. Bu elbette DualShock 4 ve DualSense olmak üzere PlayStation 4 ve PlayStation 5 kolları için geçerli.

dualsense-yeni-patent

Bahsi geçen yeni güncelleme ile algılanmayı, uyumluluğu ve özelleştirmeyi kapsıyor ve PlayStation aksesuarları Xbox aksesuarları ile eş değer seviyeye çıkıyor. Öyle ki Kontrolcü Dostu bölümündeki arama sonuçlarında artık DualShock 4 ve DualSense için de filtreleme yapabilecek ve kütüphanemizdeki desteklenen oyunları bir bakışta görebileceğiz.

Diğer yandan oyunların kendi sayfalarında da kısmi ve tam uyumluluk işaretleri de belirecek iken, bağladığımız kontrolcü otomatik olarak kaydedilecek ve ana sayfada öneriler sunulur iken bu kriter de göz önünde bulundurulacak.

Exit mobile version