Steam için Önemli Bir Özellik Hayata Geçirildi

Ücretsiz oyunlar için yeni bir düğme eklendi...

Valve tarafından, ücretsiz oyunlarda kolaylık sağlaması adına, Steam için önemli bir özellik hayata geçirildi. Peki bu özellik nasıl bir kolaylık sağlayacak? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Steam’de Geçen Haftanın En Çok Satanları: 8 – 14 Ağustos


Amerika menşeli şirket tarafından Steam mağazası için zaman zaman hem daha rahat kullanım hem de işlevsellik adına yenilikler yapılıyor. Mesela son dönemde, indirme bölümünün iyileştirilmesi ve bir oyun için sabit diskinizde ne kadar bir alan açmanızın gerekeceğini kütüphane kısmından görebilmek artık mümkün oluyor.

Yakın bir zaman önce de mağazanın daha anlaşılır hale getirilebilmesi için ücretsiz oyunların ve içeriklerin elde edilmesi konusunda, aslında epey bir süre önce atılması gereken bir daha yeni atıldı. Geç olsun, güç olmasın diyelim.

Steam için Önemli Bir Özellik Sonunda Hayata Geçti

Bildiğiniz gibi Steam üzerinde ücretsiz olarak çıktığı gibi, belirli bir süreliğine ücretsiz hale getirilen oyunlar da oluyor. Bu oyunları kütüphanenize eklemeyi istediğinizde, doğrudan kurulum sürecinin başlamasına neden olan ‘Oyunu Oyna’ düğmesine basmanız gerekiyor. İndirilebilir içerikler söz konusu olduğunda da, ilgili oldukları oyun otomatik olarak açılıyor. Eğer o anda o oyunu oynamayı istemiyorsanız, bu durum elbette can sıkıcı olabiliyor.

Valve tarafından atılan yeni adım ise, ‘Oyunu Oyna’ düğmesinin yanına bir de ‘Add to Library’ (Kütüphaneye Ekle) düğmesini koymak oldu. Bu sayede, herhangi bir kurulum ekranı veya oyun ana menüsü ile bakışmak durumunda olmadan, ücretsiz bir içeriği veya oyunu doğrudan kütüphanenize ekleyebilmeniz mümkün oluyor.

steam yeni özellik

Açıkçası böylesine büyük ve ihtiyaç durulan bir özelliğin Steam mağazasına neden epey geç bir zamanda eklendiğini merak etmiyor değiliz. Hele de en büyük rakibi olarak görülen Epic Games mağazasında bu özellik oldukça uzun bir zamandır mevcut iken. Neyse, geç olsun ama güç olmasın diyelim.

Exit mobile version