Steam’in Game Notes Özelliği Sonunda Geldi

Ayrıca pek çok yeni özellik de geldi...

Mart ayının sonlarına doğru SteamDB sitesinden Pavel Djundik, Steam mağazasının hem tarayıcı hem de uygulama sürümüne Game Notes (Oyun Notları) özelliğinin geleceğine işaret eden bir paylaşımda bulunmuştu. Yeni güncelleme ile Steam’in Game Notes özelliği sonunda hayata geçti, ama şu an için beta versiyonunda ulaşılabilir durumda.


İlginizi Çekebilir: Far Cry 6 Dahil Üç Ubisoft Oyunu Daha Steam’e Geliyor


Yayınlanan yeni Steam beta güncellemesi ise büyük yenilikler getiriyor. Bunlardan öne çıkanı ise Shift+Tab tuşlarına basarak ulaştığın ara ekranda ayrı ayrı olarak gösterilen sohbetlerin, başarım ilerlemelerinin, rehberlerin, tartışmaların ve internet tarayıcısının ayrı ayrı görünmesi gibi. Ayrıca özelleştirerek, hangilerinin karşımıza geleceğine de karar verebiliyor, aralarından istediklerimizi sabitleyebiliyor ve bu sayede de oyun esnasında görünmeye devam etmesini sağlayabiliyor ve sadece içeriği görünecek şekilde de ayarlayabiliyoruz. Hatta internetten tam çözüm videosunu açıp, Shift+Tab ile ulaştığımız ekrana yerleştirebiliyor ve o şekilde takıldığımız yeri geçebiliriz.

Günümüzde oyuncuların bir kısmı mobil cihazlarından ilgili videoyu açıp da bilgisayar ekranı ile mobil cihaz ekranı arasında gidip geliyor, ama Valve şirketi bu konuda bir alternatif sunmayı düşünmüş. Kullanışlı olabilir gibi.

7416b54899d77831ea715537916b90e177e7e56f

Steam’in Game Notes Özelliği Kullanıcılara Sunuldu

Bunların dışında, bir önceki paragrafa dönecek olursak, oyun sırasında not almak isteyen oyuncular da unutulmamış. Bilhassa yaşını almış oyuncular bilir, eskiden oyun oynarken belli başlı noktalarda kalem ve kağıt kullanarak not almak durumunda kalıyorduk. Daha çok karşımıza çıkan bulmacaların çözümü için kafadan hesap yapmanın zor olduğu durumlarda devreye giren bu yöntem, Steam mağazasına dahil olacak. Yani kaleme ve kağıda ihtiyaç duymadan not alabileceğiz. Ayrıca internetten bulduğunuz harita görselini ekrana sabitleyerek, ikide bir Alt+Tab yapmadan haritayı devamlı olarak görebilmek mümkün olacak.

Bu özelliklere elbette Steam mağazasının beta istemcisi üzerinden ulaşılabiliyor. Eğer beta istemcisine nasıl ulaşacağınızı bilemiyorsanız, buradan bakabilirsiniz.

Bunların yanı sıra, bildirimler ve ekran görüntüsü yöneticisi de yapılan değişikliklerden nasibini alıyor. Herhangi bir bildirim geldiğinde, hem daha etkin bir şekilde görülebiliyor hem de sadece önemli olanlara bakabilmeniz mümkün oluyor. Ekran görüntüsü yöneticisi ise daha modern bir görünüme kavuşmasının yanı sıra çeşitli filtreler de mevcut.

Exit mobile version