Steam Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Rekora Doymuyor

RDR 2 ve RDO da kendi rekorunu tazeledi...

Oyuncuların dijital mağazaya olan ilgisi yeni yılda da azalmadan devam ediyor. Bu bağlamda da Steam eş zamanlı oyuncu sayısı, hafta sonunda yeni bir rekora daha imza attı. Peki güncel rakam kaç oldu? Detayı haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Steam Ödülleri 2022: Elden Ring Yılın Oyunu!


Oyun sektörü ile sınırlı düşünürsek, COVID-19 salgını hiç şüphesiz ki biz oyunculara epey yaradı diyebiliriz. Yapılan indirimler, dağıtılan ücretsiz oyunlar ve birçok oyun için de sınırlı süreli oynama fırsatı ile keyifli vakitler geçirmiştik. Bu durumun elbette bilhassa Steam mağazasına da geri dönüşü önemli olmuş ve bilhassa 2020 yılı ve sonrasında, birçok kez eş zamanlı oyuncu rekoru kırılmıştı.

eRscWPzeoKxdF7BjtBWcQh-1200-80

Güncel Steam Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Kaç Oldu?

2023 yılına girmemizle birlikte, yeni bir rekor daha geldi. Geçtiğimiz yıl içerisinde otuz bir milyon eş zamanlı kullanıcı eşiğinin geride bırakılmasının ardından, haftta sonunda bu defa da otuz iki milyon eş zamanlı kullanıcı eşiği geçildi. Net sayı 32.186.301 iken, biz bu haberi yazdığımız sırada 25.618.666 olarak görünüyordu.

Son dönemdeki kış indirimi ile kullanıcıların kütüphanelerine yeni oyunlar eklemeleri ve bu oyunlar ile vakit geçirmeye devam etmelerine ek olarak, son dönemde çıkmış pek çok oyunun yeniden popüler hale gelmesinin de bu rekora katkısı büyük elbette. Hatta Steam mağazasında yeni eş zamanlı oyuncu rekoru kırılır iken, Red Dead Redemption 2 ve Red Dead Online oyunlarında da 66.539 ile tüm zamanların yeni rekoruna imza atıldı.

Geride bıraktığımız yirmi dört saatlik zaman diliminde en fazla oynanan oyunlar ise şöyle;

  1. Counter-Strike: Global Offensive
  2. Dota 2
  3. Lost Ark
  4. Rust
  5. Call of Duty: Modern Warfare 2 – Warzone 2.0
  6. PUBG: BattleGrounds
  7. Apex Legends
  8. Grand Theft Auto V
  9. Valheim
  10. Team Fortress 2
Exit mobile version