Steam Eş Zamanlı Kullanıcı Sayısı Rekor Tazeliyor

Steam kullanıcılarını tutabilene aşkolsun!

Steam Eş Zamanlı Kullanıcı Sayısı Rekor Tazeliyor

Her ne kadar mağazadaki çeşitli oyunlar zamlanmaya başlamış olsa da, Steam eş zamanlı kullanıcı sayısı rekor tazelemeye devam ediyor. SteamDB sayfasının ortaya koyduğu veriye göre, Valve mağazası 2022 yılına bomba gibi bir giriş yaptı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Witcher 3 Steam Oyuncu Sayısı Yükselişe Geçti


Bildiğiniz gibi konsol tarafında, her üreticinin kendisine özgü bir mağazası var ama PC tarafından birçok farklı seçenek görebiliyoruz. Bunların başında da Steam geliyor.

Bilhassa COVID-19 salgını nedeniyle günümüzün ekstrem bir durum olmadığı sürece büyük bir kısmını evde geçiriyoruz. Haliyle bilgisayar başında geçirdiğimiz zaman da artıyor. Bu da tahmin edebileceğiniz üzere, eğer bir oyuncuysanız, Steam mağazasını sık sık ziyaret ile sonuçlanıyor. Hazır Kış indirimi kampanyası bitmemiş iken, kütüphaneye ekleyebileceğimiz oyunlar için son turları atıyoruz.

Yıl içerisinde Valve mağazasında sık sık eş zamanlı kullanıcı rekorlarının kırıldığını görmüştük. Mesela son olarak, Kasım ayı içerisinde 27.182.165’e ulaşılmıştı. Bu rakamın artık tarihteki yerini aldığını söyleyebiliriz.

Steam Eş Zamanlı Kullanıcı Sayısı Rekor Kırmaya Doymuyor

SteamDB sayfasına yansımış olan güncel veriye göre, geride bıraktığımız hafta sonu itibarıyla yeni rakam 27.942.036 oldu. Bu esnada da 8.2 milyon kullanıcının da oyun oynamakta olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Mağazadaki aktif kullanıcı sayısı ise biz bu haberi yazdığımız sırada 26.480.427 idi.

2021 yılı içerisinde oyuncuların en çok oynadığı oyunlar Dead by Daylight, Valheim, New World, Battlefield 2042, DOTA 2, Destiny 2, Naraka: Bladepoint, Rainbow Six: Siege, PUBG: Battleground, Apex Legends, Couter-Strike: Global Offensive ve Grand Theft Auto 5 olmuş iken, bu oyunların 200.000’den fazla oyuncuyu kendisine çektiği söyleniyor.

Son olarak, Steam Kış İndirimi’nin halen devam ettiğini de söylemeden geçmeyelim. 5 Ocak 2022 Çarşamba günü TSİ 21:00 sıralarında sona erecek olan kampanyada öne çıkan oyunlar ise şöyle:

Exit mobile version