Steam Deck OLED Duyuruldu

Haftaya satışa sunulacak!

Steam Deck OLED Duyuruldu

Valve tarafından yapılan duyuru ile Steam Deck OLED geliyor. Peki bu model bizlere tam olarak neler sunacak? Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Steam Mağazası Yeni Özellik ile Gizliliği Arttıracak


Steam Deck OLED Duyuruldu ve Haftaya Çıkacak!

Switch konsolunun elde ettiği başarı, Valve şirketinin yeniden bir donanım üzerinde çalışmasını sağladı. 2022 yılında çıkan Steam Deck de taşınabilir cihaz piyasasını daha da bir hareketlendirdi. Öyle ki elde ettiği başarı, Logitech ve Tencent, Lenovo, ASUS ve Razer gibi markaların dikkatini çekti ve peş peşe etkileyici cihazlar gördük. Çıkışının üzerinden bir buçuk seneden fazla bir zaman geçmiş iken, Valve tarafından yapılan duyuru ile şimdi de Steam Deck OLED geliyor. Hem de 512 GB ve 1 TB seçenekleri ile hiç de uzak olmayan bir tarihte: 16 Kasım 2023.

Şirket tarafından verilen bilgilere göre, HDR OLED ekranı oyun oynamak için sıfırdan tasarlanmış ve çarpıcı kontrast ve mükemmel netlik sunacakmış. Ayrıca daha fazla renk, saf siyahlar ve harika hareket işleme ile oyunlarımız daha canlı bir şekilde oynayabilecekmişiz.

Yenilenmiş ekranının yanı sıra, pil ömrü % 30 – 50 kadar daha fazla olacak iken OLED ekranı da daha az güç tüketecekmiş. Yani bu, eskiye oranla daha uzun sürelerde oyun oynayabileceğimiz anlamını taşıyor.

Valve tarafından verilen diğer bilgilere bakılırsa, Wi-Fi 6E ile arttırılmış olan bant genişliği sayesinde oyun indirmeleri daha hızlı tamamlanacakmış ve çevrimiçi oyunlarda da düşük gecikmenin yaşanması ile eskiye oranla daha istikrarlı bir deneyim yaşayabilecekmişiz.

LCD modele göre % 5 oranında daha hafif olacağı da söylenen Steam Deck OLED modelinin 512 GB ve 1 TB varyasyonları ile ilgili detaylar şöyle;

512 GB OLED

1 TB OLED

Exit mobile version