Steam Deck Oyunları Kaç FPS’te Oynatacak?

Kısa bir süre önce resmi olarak tanıtılan ve çeşitli detaylarla hem övülen hem de gömülen Steam Deck, gün geçtikçe daha fazla bilgi ile karşımıza çıkıyor. Ürünün geliştirme grubunda yer alan mühendisler, kullanıcıların tam olarak neler beklemesi gerektiğine ışık tuttu.


Benzer İçerik: 30 FPS mi 60 FPS mi? Farkı Ne?


Steam Deck 800p’de 30 FPS Hedefleyecek!

Son dönemlerin popüler ikilisi olan Zen 2 ve RDNA 2 ile kutudan çıkan Steam Deck, tabii ki hem işlemci tarafında hem de grafik işlemci tarafında standart bir oyun konsolu kadar güçlü değil.

Bu normal bir durum: Yeteri kadar büyük bir cihaz olmamakla birlikte, bu kadar güçlü donanımları besleyebilecek teknik gereksinimleri de bu boyutta bir alana sığdırmanız mümkün değil.

Steam Deck Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Buna karşın modern oyunları ‘oynanabilir düzeyde’ elinizin altında tutmak istiyorsanız, bu konuda işlevsel bir cihaz olabilir:

Geliştirici ekibinde yer alan mühendis ekibi, Steam Deck’in bahsi geçen şey modern oyunlar olduğunda 800p çözünürlükte 30 FPS deneyim sunabileceğini iddia ediyor.

Bir bilgisayar gözü ile baktığınızda çözünürlük düşük gibi gözükebilir: Öte taraftan elinizdeki cihazın küçük bir ekrana sahip olduğunu unutmayın. Bu nedenle çözünürlük çok da yadırganacak seviyede olmayacaktır.

Steam Deck bir süredir ana gündem olsa da, Turuncu Levye üzerinde bu konuda bir yazı yazmak için beklemeyi tercih ettik: Fark etmiş olabileceğiniz üzere detaylar halen eksik ve zamanla daha belirgin bir hale gelecek.

Yine de görünüşte, Steam Deck taşınabilir oyun konsolu sektörüne yeni bir can getirebilir gibi gözüküyor. Şu anda bu sektörün ana sahibi olan Nintendo, belki de rekabet için yeni bir şeyler yapması gerektiğinin farkına varır.

Tabii ki bu modelin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ya da nasıl bir fiyat etiketi ile sektöre girebileceği konusunda detaylara sahip değiliz. Bu konuda gelişmeler oldukça sizleri bilgilendireceğiz.


Peki siz Steam Deck hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce PSP ya da PS Vita gibi devlerin dahi afallayarak çekildiği bu sektöre yeni bir heyecan ve vizyon getirmeyi başarabilir mi?

Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version