Steam Anında Oynama Özelliği, Oyuncuları Sevindirecek

Artık oyunların bütünüyle inmesini beklemeden oynayabileceğiz.

Valve, oyuncuların oldukça hoşuna gidecek, Steam anında oynama özelliği üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Buna göre, oyunları indirirken oynayabilmek mümkün olacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Steam THQ Nordic Kampanyası


Bildiğiniz gibi son dönemde oyunların boyutları iyiden iyiye arttı. Haliyle oynamak için oldukça uzun bir süre beklememiz gerekebiliyor. Hele de indirilen çok beklediğimiz bir oyun ise, bazen zaman geçmek bilmeyebiliyor. Ancak Steam anında oynama özelliği, bunun için iyi bir çözüm olacak gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi başta Electronic Arts, Microsoft ve Sony olmak üzere çeşitli platformlarda ve mağazalarda gördüğümüz bir özellikle, oyuncuların bir oyunun indirilen kadar kısmını oynamalarına imkan tanıyor. Haliyle indirme işleminin tamamlanmasını beklemek gerekmiyor ve oyununuza anında dalış yapabiliyorsunuz. Şimdi bu özellik Steam için de gelecek gibi görünüyor.

Steam Anında Oynama Özelliği Oyuncular için İlaç Olacak

Yakın bir zaman önce Steam DB sitesinden Kurucu Pavel Djundik, Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Buna göre Valve, Steam mağazası üzerinden oyun indirirken anında erişimde bulunma özelliği ile ilgili olarak 2020 yılının Mart ayında bir patent başvurusu yapmış.

Steam Anında Oynama Özelliği

Her ne kadar bu özelliği daha önceden görmüş olsak da, Valve şirketinin bu konuda bir farklılık ile oyuncuların karşısına çıkacağı söyleniyor. Steam mağazasının ilgili oyunun uygulama dosyasını okuma işlemini detaylı bir şekilde izledikten sonra, indirilme aşamasında bu dosyaya önceliğin verildiği bir yol izleyeceği ve bu sayede oyuna sabit diskimize inmesini beklemeden giriş yapabilmemiz mümkün olacak.

Dahası ise herhangi bir oyunu satın aldıktan sonra başlayabileceğiz de. Bunun için gerekli dosyalar indirildikten sonra, birden fazla istemciden dosyalar kesintisiz olarak işlenmeye başlanacak. Ne var ki bu noktada, her zaman olduğu gibi internet bağlantı hızı büyük bir önem arz edecek.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu özellik için geçtiğimiz yılın Mart ayında başvuruda bulunulmuş. Ancak bildiğiniz üzere her başvuru nihayete eremeyebiliyor veya biraz zaman alabiliyor. Haliyle de bu özelliğin hayata geçirilebilmesi için birazcık beklememiz gerekecekmiş gibi görünüyor. Bizler de yakından takip edecek ve herhangi bir yeni gelişme olduğu takdirde sizleri bilgilendireceğiz. Bizleri takipte kalın.

Exit mobile version