Star Wars: Squadrons Oynanış Videosu Yayınlandı

Star Wars: Squadrons oynanış videosu birkaç dakika önce ortaya çıktı.

Star Wars: Squadrons Oynanış Videosu

Star Wars: Squadrons oynanış videosu, Summer Game Fest etkinlikleri kapsamında ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyurulan yeni Star Wars oyunu, bugün itibarıyla ilk kez görücüye çıkmış oldu.

LucasArts’ın Disney’e satılmasının ardından, Star Wars serisinin video oyun haklarını satın alan Electronic Arts, çok farklı oyunlarla karşımıza çıkmıştı. Battlefield serisinin geliştiricisi DICE ile Battlefront serisini yayınlayan EA, iki oyundan sonra rotasını farklı yönlere kırmıştı.


İlginizi çekebilir: Star Wars: Fallen Order İnceleme Yazısı


Titanfall oyunlarından tanıdığımız Respawn Entertainment ile Star Wars Jedi: Fallen Order ismi verilen, hikaye odaklı bir oyunu geçtiğimiz yıl piyasaya süren Electronic Arts, bugün yeni bir oyun daha duyurdu.

Star Wars: Squadrons isimli yeni oyun, Motive Studios tarafından geliştirilmişti. Assassin’s Creed serisinin ilk yapımcısı olan Jade Raymond tarafından kurulan Motive, Battlefrond 2’nin yapımcıları arasındaydı.

Star Wars: Squadrons Oynanış Videosu Bugün Yayınlandı

Jade Raymonds, Ubisoft ile yollarını ayırdıktan sonra yaptığı açıklamalarda bir Star Wars oyunu üzerinde çalışmak istediğini aslında açıklamıştı. Battlefront serisinden farklı olacağı bilinen bu oyuna dair ilk söylentiler, birkaç ay önce başlamıştı.

Raymonds ve Motive Studios tarafından geliştirilen ilk Star Wars oyunu ise bugün itibarıyla tam anlamıyla gün yüzüne çıktı. Star Wars evreninde geçen ve serinin diğer oyunlarından farklı olarak, it dalaşı denilen havacılık terimi üzerine kurulu olan yapım, izleyenler tarafından beğenildi.

5v5 takımların birbirleri ile it dalaşı şeklinde mücadele edecekleri bir tür multiplayer oyun olan Star Wars: Squadrons, farklı bir heyecanı oyun dünyasına taşımak için harekete geçmiş oldu.

Oyunun Galaktik İmparatorluğun çöküş günlerde ve Yeni Cumhuriyetin şahlanmaya başladığı anlarda, kısaca Star Wars: Return of the Jedi filminden sonra yaşananlara odaklanacağı belirtildi. Return of the Jedi filminde gördüklerimizden sonra Star Wars evreninde yaşanan olaylar üzerine kurulu olan Squadrons’un, birinci şahıs bakış açısı ile oynanacağı belirtildi.

Yazının en üstünde yer alan videonun on yedinci dakikası itibarıyla yeni oyun için yayınlanan ilk videoyu da izlemeniz mümkün.

Star Wars: Squadrons çıkış tarihi

Oyun için yayınlanan ilk video ile birlikte merak edilen detaylardan bazıları da cevaplandı. EA, Motive Studios ve LucasArts, yaptıkları açıklama ile oyunun 2 Ekim 2020 tarihinde piyasada olacağını belirttiler.

Squadrons’un 2 Ekim’de PC, PS4, Xbox One ve VR platformlarında oynanabilir hale geleceği duyuruldu. Yine aynı açıklamada Squadrons oynamak isteyenlerin oyunu PC’de Origins, Steam ve Epic Games Store üzerinden satın alabileceklerinin altı çizildi. Ayrıca oyun tüm bu platformlar için cross-platform desteği de sunacak.

Asıl kötü olan durum ise oyunun çok detaylı kişiselleştirmeler sunacak olması oldu. EA’in diğer oyunlarından alışık olduğumuz bir sistemle, sadece oyun içi deneyimle kazanabilecek tonlar değişiklik olacağı belirtildi. Tüm bunlarla birlikte oyuncuların, daha iyi gemiler oluşturabilmek adına kendi gemilerini geliştirebilecekleri bilgisi verildi. Kısaca daha iyi gemileri olanların, daha üstün olacağı bir oyunun temelleri şimdiden atıldı.

Exit mobile version