Star Wars: Knights of the Old Republic Remake Sıkıntı Yaşıyor Olabilir

Saber Interactive liderliğe geçebilirmiş...

Star Wars Knights of the Old Republic Remake Sıkıntı Yaşıyor Olabilir

Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake, Eylül ayındaki PlayStation 5 sunumu sırasında duyurulmuştu. Sony Interactive Entertainment işbirliğinde Aspyr Media ve Saber Interactive tarafından geliştirilmesine başlanmış olan yeniden yapım, PC ve konsol tarafında süreli olarak PlayStation 5 için özel olarak satışa sunulacak. Ne var ki son gelen bir rapora göre, geliştirilme sürecinde işler yolunda gitmiyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Star Wars Jedi: Survivor Çıkış Zamanı Sızmış Olabilir


Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake Arap Saçına Mı Döndü?

Eylül ayındaki duyuru sonrasında ortaya çıkan ilk detaylarda, sıfırdan en son teknoloji ile geliştirilen oyunda, sıra tabanlı oynanıştan vazgeçileceği ve God of War ve Nioh 2 gibi oyunlardan esinlenilerek oturtulacak bir sistemin sunulacağı söylenmişti.

Hakkında bir süredir haber alamadığımız yeniden yapım versiyon, söylenen o ki geliştirilme sürecinde sıkıntılar yaşanıyor. bu yıl içerisinde çıkış yapamayacağı da söylenenler arasında yer alıyor.

Bloomberg sitesinden Jason Schreier tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, 30 Haziran 2022 tarihinde oyunun bir demo sürümü hazırlanmış. Ne var ki LucasFilm ve Sony Group şirketleri için gösterim amaçlı olarak hazırlanmış olan bu demo, ayrılan bütçenin orantısız olması ve ortaya çıkan sonucun da geliştirici stüdyoyu memnun etmemesi nedeni ile projenin sürdürülebilir olmayacağı korkularını da beraberinde getirmiş.

Yaşanan bu olayın sonrasındaki hafta, Temmuz ayının başlarında, Tasarım Yönetmeni Brad Prince ve Sanat Yönetmeni Jason Minor’un kovulmalarının ardından geliştirilme süreci beklemeye alınmış ve süresiz olarak ertelenmiş. Geliştirici stüdyo, yeniden yapımda yola nasıl devam edileceğine dair bir karara varabilmek için yeni kontratlar ve geliştirme fırsatları arayışına geçmiş. Bu bağlamda, oyunun en erken 2025 yılında satışa sunulması da eskiye oranla daha gerçekçi bir hedef haline gelmiş.

Raporda yer alan bir diğer ilginç bilgiye göre, Aspyr geliştiricilerinden bazılarının destek konumunda bulunan Saber Interactive stüdyosunun yeniden yapım projesinin geliştirilme aşamasında liderliğe geçebileceğine dair inancının olduğu da söyleniyor.

Exit mobile version