Star Wars: Knights of the Old Republic Remake Geliştiriliyor

Yüreklere su serpen haber...

Bir süredir haber alamadığımız Star Wars: Knights of the Old Republic Remake için, uzun zamandan sonra ilk resmi açıklama yapıldı. Söylenene göre herhangi bir iptal edilme durumu yok ve geliştirilme süreci devam ediyor.


İlginizi Çekebilir: Borderlands Geliştiricisi Take-Two Interactive Bünyesine Geçti


İlk olarak 2021 yılında duyurulmuş olan Star Wars: Knights of the Old Republic Remake, Aspyr Media tarafından PC ve PlayStation 5 için geliştiriliyordu. Ne var ki çok geçmeden karanlık bir döneme girilmiş ve bizi üzen söylentiler ile karşılaşmıştık. Öyle ki Bloomberg News tarafından aktarılan göre geliştirici stüdyonun oyun üzerinde çalışmayı durdurduğu ve tasarım yönetmeni ile sanat yönetmenin işten çıkarıldığını aktarılmış iken, bir süre sonra ise Aspyr Media için destek konumunda bulunan Saber Interactive stüdyosunun geliştirilme sürecinde kontrolü devraldığı iddia edilmişti. Her ne kadar sonradan bütünüyle iptal edildiğine dair iddialar ortaya atılmış olsa da, Kasım ayında Saber Interactive ekibinin halen oyunu geliştirmekte olduğu rapor edilmişti.

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda Saber Interactive, Beacon Interactive tarafından satın alınarak, Embracer Group çatısı altından çıkmış. Bu gelişmenin ışığında, Amerika menşeli şirketin beraberinde henüz duyurusu yapılmamış bir AAA oyunu da aldığını öğrenmiştik. Bu henüz duyurusu yapılmamış oyunun yeniden yapım Star Wars: Knights of the Old Republic olduğu iddialar ve söylentiler ortalıkta dolaşmaya başlamıştı.

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake İyi Durumdaymış

Yakın bir zaman önce IGN tarafından yapılan röportajda konuşan Üst Yönetici Matthew Karch, her ne kadar yeni bir bilgi sunmamış olsa da, geliştirilme sürecinin devam ettiğini ve iyi durumda olduklarını söyledi. Bununla birlikte beklentileri aşmak hedefinde olduklarını da sözlerine ekledi.

“Üzerinde çalıştığımız açık ve barizdir. Birçok kez basında gündeme geldi. Söyleyebileceğim şey şu ki oyun yaşıyor ve iyi durumda ve kendimizi tüketicilerin beklentilerini aştığımızdan emin olmaya adadık.”

Oyunun tekrardan ne zaman karşımıza çıkacağı merak konusu ve bunun için epey bir süre beklememiz gerekebilir. Elbette fırtınalı dönemde nelerin yaşandığını resim olarak bilemediğimiz için, epey bir süre beklememiz gerekmeyebilir de. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version