S.T.A.L.K.E.R. Geliştiricisi Rusya Savaşında Hayatını Kaybetti

Kötü haberler gelmeye devam ediyor...

S.T.A.L.K.E.R. Geliştiricisi Rusya Savaşında Hayatını Kaybetti

Oyun dünyasından bir acı haber daha geldi. GSC Game World stüdyosundan, S.T.A.L.K.E.R. geliştiricisi Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş sırasında hayatını kaybetti. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Metro Animatörü, Ukrayna Savaşında Hayatını Kaybetti


Bildiğiniz gibi Rus ordusunun Şubat ayında Ukrayna topraklarını işgal etmesi ile korkunç bir savaş patlak vermişti. Bu savaşın birçok farklı etkisinin olduğu su götürmez bir gerçek. Sayısız masum insanın yaşamının sona ermesi, hayatta kalmayı başaranların yaşamlarının ise halen tehdit altında olduğu ve bundan da zaten geliştirilme süreci sürekli sekteye uğrayan S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl ile haberdar olmuştuk.

S.T.A.L.K.E.R. Geliştiricisi Rusya Savaşında Öldü

Hatırlayacağınız üzere Ekim ayında Metro oyunlarında animasyon tasarımcısı olan Andrii Korzinkin, Ukrayna savaşı sırasında katıldığı muharebe görevinde hayatını kaybetmişti. Yakın bir zaman önce de S.T.A.L.K.E.R. geliştirici ekibinden Volodymyr Ezhov savaşta hayatını kaybetti.

Farklı kaynakların aktardığı bilgilere göre Ezhov, Ukrayna Bölgesel Savunma Kuvvetleri üyesiydi ve Donbas cephesinde ülkenin doğusuda bulunan ve hem Rusya hemde Ukrayna için stratejik bir öneme sahip olan Bakhmut şehrini savunuyordu. Buradaki çatışmalar da son haftalarda bir hayli yoğunlaşmıştı.

Volodymyr Ezhov, geçmişte S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky, Alexander, Cossacks 2 ve Heroes of Annihilated Empires oyunlarını geliştiren ekibin bir parçası olmuştu. Özverili çalışması ile takdir toplayan Ezhov’un yüzü Call of Pripyat oyunundaki karakterlerden birinin yüzü olarak kullanılmıştı.

Exit mobile version