STALKER 2 Yeni Fragmanı ile Büyülüyor

Görüşmeyeli uzun zaman olmuştu, Strider...

STALKER 2 Yeni Fragmanı ile Büyülüyor

Bu yıl çıkması beklenen, ama geliştirilme sürecindeki sıkıntılar nedeniyle ertelenen STALKER 2 yeni fragmanı ile karşımıza çıktı. Eski bir yüzün geri döndüğü fragmanı kaçırmayın.


İlginizi Çekebilir: South Park: Snow Day Oynanış Fragmanı Yayınlandı


Oldukça zorlu bir geliştirilme süreci olan STALKER 2: Heart of Chornobyl, GSC Game World stüdyosunun kendi içindeki problemler nedeni ile 2010 yılında başlayan geliştirilme aşaması 2012 yılında durdurulmuş ve çok geçmeden de iptal edilmişti. Ne var ki aradan geçen altı yılın ardından, 2018 yılının Mayıs ayı içerisinde, geliştiricinin Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile oyunun yeniden geliştirilmekte olduğu duyurulmuştu.

STALKER 2 Yeni Fragmanı Eski Bir Yüzü Karşımıza Çıkartıyor

2022 yılının Şubat ayında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşından büyük ölçüde etkilenen geliştirilme süreci, erteleme haberlerini de beraberinde getirmişti. Son olarak Ağustos ayındaki haber ile 2024 yılının ilk çeyreğinde çıkacağı resmiyet kazanan STALKER 2 yeni fragmanı ile bunu da bir nevi teyit etmiş oldu.

İki buçuk dakikaya yakın uzunluğu ve Türkçe altyazı desteği (ayarlardan açmayı unutmayın) olan Strider fragmanı, adını veren eski Monolith üyesini yeniden karşımıza çıkartıyor. Kendisinden haber alamadığımız süreçte neler yaşadığına kısa bir özet geçiyor. Muhtemelen bunları oyun boyunca daha detaylı olarak göreceğiz.

Daha başka karakterleri de gördüğümüz fragmanda, Chornobyl Tecrit Bölgesi içine girip de değerli eserleri bulmaya çalışır, radyasyon ve yaratıklar ile mücadele eder iken eski oyunlarda burun buruna geldiğimiz tehlikeler de ekranımıza geliyor. Bununla birlikte gizemli anomaliler ve daha başka pek çok şey bizi bekliyor.

Unreal Engine 5 ile geliştirilmekte olan STALKER 2: Heart of Chornobyl, Türkçe altyazı ve arayüz desteği, kapsamlı özelleştirme yapabileceğimiz otuzdan fazla ateşli silah içeriyor. Ayrıca gerçekçi simülasyon elementlerinin de olduğu hayatta kalma mekanikleri ile unutulmaz bir deneyim yaşatacakmış gibi görünüyor.

Exit mobile version