STALKER 2 Oyunu için Sevindiren Haber Geldi

Oyunun adı da değiştirilmiş...

STALKER 2 oyunu ile ilgili sevindiren yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz Mart ayı içerisinde geliştirilme sürecinin geçici olarak durdurulduğunu öğrendiğimiz oyun için kalınan yerden devam ediliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Norman Reedus Death Stranding 2’yi Ağzından Mı Kaçırdı? (Güncel)


Duyurusu 2010 yılı içerisinde yapılmış olan STALKER 2, atlattığı çeşitli badirelerin ardından 2018 yılı itibarıyla geri dönüş yapmıştı. GSC Game World Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuru ile yeniden geliştirilmekte olduğunu öğrenmiştik ve sevinmiştik.

PC (Epic Games Store ve Steam) ve Xbox Series için satışa sunulacak olmasının yanı sıra, Game Pass abonelerine de aynı gün sunulacak olan oyun için ilk olarak 28 Nisan 2022 tarihi işaret edilmişti. Ne var ki geliştirici stüdyo, vizyonlarını yerine getirmek ve oyunun istenen seviyeye gelebilmesi için acele etmek yerine kendilerine zaman yaratmayı uygun gördüklerini dile getirmiş ve STALKER 2’nin 8 Aralık 2022 tarihine ertelendiğini duyurmuşlardı.

Ne var ki 24 Şubat 2022 tarihinde Rus ordusunun Ukrayna topraklarını istilasıyla başlayan savaş, son derece büyük ve acı dolu sonuçlara yol açmıştı. Sayısız sivil kayıplarının yaşanmasının yanı sıra, ülkedeki oyun sektörü de ciddi anlamda yara almıştı. Bu yaraların biri de GSC Game World tarafından geliştirilmekte olan oyunun geliştirilme sürecinin süresiz olarak durdurulmasıydı.

Yapılan açıklamalar ile bir yandan ekipteki bireylerin ve ailelerinin yaşamları için çaba sarf edilir iken, bir yandan da stüdyonun Prag şehrine taşınma işlemleri gerçekleştiriliyordu. Yakın bir zaman önce de yüzümüzü güldüren yeni bir gelişme yaşandı.

STALKER 2 Oyunu Geliştirilme Aşaması

STALKER 2 Oyunu için Geliştirilme Süreci Devam Ediyor

STALKER 2 oyununun resmi Discord kanalında oyununun geliştirilme aşamasının durumu ile ilgili olarak sorulan soruya cevap veren bir GSC Game World topluluk temsilcisi Mol1t, sadece “devam ediyor” ve “geliştirilme aşamasında” dedi.

Öte yandan, oyunun adının artık STALKER 2: Heart of Chornobyl olarak değiştirildiğini de söylemeden geçmeyelim. Bu isim değişikliği kararının, savaş karşı bir tepki olarak Rusça değil de Ukraynaca telaffuzuna uygun olacak şekilde alınmış.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, yeni oyunun çıkış tarihi önceden 8 Aralık 2022 olarak belirlenmişti. Ancak geliştirilme aşamasının durdurulmuş olması ve aradan geçen sürede kaydedilecek olan ilerlemenin de gerçekleşememiş olması nedeniyle, STALKER 2: Heart of Chornobyl’in bu yıla yetişmesi pek muhtemel görünmüyor. Bununla birlikte, 9 Haziran 2022 tarihinde başlayacak olan Summer Game Fest kapsamındaki Xbox & Bethesda Games Showcase sunumunda karşımıza çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu.

Exit mobile version