STALKER 2 için Epey Bir Süre Bekleyeceğiz

Geliştirilme sürecine ara verildi...

STALKER 2 için Epey Bir Süre Bekleyeceğiz

Duyurusu 2010 yılı içerisinde yapılmış olan STALKER 2: Heart of Chernobyl, atlattığı çeşitli badirelerin ardından 2018 yılı itibarıyla geri dönüş yapmıştı. GSC Game World Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuru ile yeniden geliştirilmekte olduğunu öğrenmiştik ve sevinmiştik. Şimdi ise STALKER 2 geliştirilme süreci geçici olarak durduruldu.


İlginizi Çekebilir: Rus Takımları FIFA ve NHL Oyunlarından Kaldırılıyor


STALKER 2 Geliştirilme Aşaması Durduruldu

PC (Epic Games Store ve Steam) ve Xbox Series için satışa sunulacak olmasının yanı sıra, Game Pass abonelerine de aynı gün sunulacak olan oyun için ilk olarak 28 Nisan 2022 tarihi işaret edilmişti. Ne var ki geliştirici stüdyo, vizyonlarını yerine getirmek ve oyunun istenen seviyeye gelebilmesi için acele etmek yerine kendilerine zaman yaratmayı uygun gördüklerini dile getirmiş ve STALKER 2: Heart of Chernobyl’in 8 Aralık 2022 tarihine ertelendiğini duyurmuşlardı.

Merkezi Kiev şehrinde olan Ukrayna menşeli geliştirici GSC Game World, yayınladığı yeni video ile oyunun geliştirilme sürecinin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Light! Camera! War… (Işıklar! Kamera! Savaş…) adıyla paylaşılan videonun açıklama kısmına baktığımız zaman, “’Oynanış ne zaman?’ artık en yaygın soru değil. Artık daha çok “Millet, iyi misiniz?”i duyuyoruz.” yazılı olduğunu görebiliyoruz.

GSC Game World tarafından yapılan STALKER 2: Heart of Chernobyl açıklaması ise şu şekilde:

“24 Şubat’ta Rusya Ukrayna’ya savaş ilan etti ve vatanımıza roketler, tanklar ve askerler gönderdi. Ülkemiz bir kez daha varoluş için savaşmaya zorlandı.

Şu anda çalışanlarımızın ve ailelerinin hayatta kalmalarına yardım etmek için çaba sarf ediyoruz. Oyunun geliştirilmesi bir kenara atıldı. Ama kesinlikle devam edeceğiz. Zaferden sonra. Çok yaşa Ukrayna.”

STALKER 2: Heart of Chernobyl Hakkında

Birinci kişi bakış açısın, simülasyonun ve korkunun daha önceden görmediğimiz bir karışımı olacak S.T.A.L.K.E.R. 2, Chernobyl, ihraç bölgesinde geçen çizgisel olmayan bir hikaye sunacak. Eski yerlerin yanı sıra yeni yerler de göreceğimiz senaryonun akışı boyunca seçimler de yapacakmışız ve bu seçimler hem kısa vadeli hem de küresel sonuçlara etki edecek.

Exit mobile version