S.T.A.L.K.E.R. 2 Çıkış Tarihi Ertelendi!

Bir erteleme de S.T.A.L.K.E.R. 2 için geldi...

S.T.A.L.K.E.R. 2 Çıkış Tarihi Ertelendi!

Sürpriz bir duyuru ile S.T.A.L.K.E.R. 2 çıkış tarihi ertelendi. Görünüşe göre fazladan yedi ay daha beklememiz gerekecek. Peki oyunun ertelenme nedeni ne oldu? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Final Fantasy 16 Ertelendi! İşte Yeni Çıkış Tarihi


S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl 2010 yılı içerisinde duyurulmuştu. Ancak ortaya atılan iddialar ışığında GSC Game World stüdyosunun sahibi Sergiy Grygorovych’in geliştirilme sürecinden memnun olmaması, projeye yeteri kadar yatırımın yapılmaması, stüdyo içi anlaşmazlıklar veya finansal problemler nedeniyle geliştirilme aşaması 2012 yılında durdurulmuş ve çok geçmeden de iptal edilmişti.

Aradan geçen altı yılın ardından 2018 yılının Mayıs ayı içerisinde, GSC Game World Twitter hesabı üzerinden oyunun yeniden geliştirilmekte olduğu duyurulmuştu.

2020 yılı içerisinde GSC Game World tarafından paylaşılan detaylar ışığında birinci kişi bakış açısı, simülasyon ve korkunun yoğunu bir atmosfer ile daha önceden görmediğimiz bir karışımı olacak S.T.A.L.K.E.R. 2, Chernobyl ihraç bölgesinde geçen çizgisel olmayan bir hikaye sunacak. Eski yerlerin yanı sıra yeni yerler de göreceğimiz senaryonun akışı boyunca seçimler de yapacakmışız ve bu seçimler hem kısa vadeli hem de küresel sonuçlara etki edecek.

Yeni S.T.A.L.K.E.R. 2 Çıkış Tarihi Ne Zaman?

Bildiğiniz gibi bir süre önce yapılan duyuru ile devam oyununun 28 Nisan 2022 tarihinde PC (Epic Games Store ve Steam) ve Xbox Series için satışa sunulacağı ve aynı gün Game Pass servisi abonelerinin de erişimine açılacağı açıklanmıştı. Ne var ki bu tarihin artık bir geçerliliği kalmadı. GSC Game World, 8 Aralık 2022 tarihine kadar beklememiz gerekeceğini söylüyor.

Geliştirici stüdyo tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, S.T.A.L.K.E.R. 2 GSC tarihindeki en büyük projeymiş ve test edilmesi ve cilalanması gerekiyormuş. Vizyonlarını yerine getirmek ve oyunun istenen seviyeye gelebilmesi için acele etmek yerine, kendilerine zaman yaratmayı uygun görmüşler. Alınan kararın kolay olmadığını söyleyen GSC Game World, beklentileri karşılayabilecek ellerinden gelenin en iyisini yapma gayretinde olduklarını da sözlerine eklemiş.

Son olarak, çıkışa kadar olan zaman zarfında yeni detaylar, güncel haberlerin ve oyuna dair yeni gösterimlerin yapılacağının da müjdesi verilmiş.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl Sistem Gereksinimleri

En Düşük Gereksinimler

Önerilen Gereksinimler

Exit mobile version