STALKER 2 Çıkış Tarihi Sızdırıldı

Bu yıl bitmeden çıkacak gibi görünüyor...

STALKER 2 Çıkış Tarihi Sızdırıldı

STALKER 2 çıkış tarihi, resmi duyuru öncesinde sızdırıldı. Eğer yeni bir erteleme haberiyle karşılaşmazsak, bu yıl bitmeden kıyamet sonrası dünyaya geri dönüş yapabileceğiz.


İlginizi Çekebilir: Yeni STALKER 2 Oynanış Fragmanı


Geliştirime süreci oldukça karanlık ve zorlu bir dönemden geçen STALKER 2: Heart of Chornobyl, pek çok kez ertelenmişti. Üstüne bu yılın başlarında Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş nedeniyle geliştirilme süreci geçici olarak durdurulmuş dahi olan oyun için geçtiğimiz aylarda biri 30 GB ve biri de 190 GB boyutunda veriler çalınmış ve 53 dakikalık oynanış oynanış videosu sızdırılmıştı.

Ancak tüm bunlara rağmen, GSC Game World ekibi son hızla oyunun geliştirilme sürecinin tamamlamak ile meşgul ve görünüşe göre halen bu yıl satışa sunulması gibi bir hedefleri var. En azından son yaşanan bir başka sızıntıya bakılırsa öyle.

STALKER 2 Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

Geçmişte yaşanan ertelemelerin ardından ne zaman çıkacağına dair şu anlık net bir şey söylemekten kaçınılan STALKER 2: Heart of Chornobyl, Plaion (eski adıyla Koch Media) mağazasına yansıyan detaylara göre PC (Steam) ve Xbox Series için 1 Aralık 2023 tarihinde satışa sunulacak.

Elbette şu an için bu bilgi, sektörde büyük bir önemi olan şirketin mağazası olsa da resmi olarak teyit edilmiş değil. Ancak bu ayın sonlarına doğru gerçekleşecek olan GamesCom 2023 fuarının Açılış Gecesi Canlı yayını sırasında yapılacak olan resmi bir duyuru ile bu tarih resmiyet kazanabilir. Öte yandan, Unreal Engine 5 ile geliştirilen oyunun demosunun da Xbox standında yer alacağını söyleyelim.

STALKER 2: Heart of Chornobyl Hakkında

Birinci kişi bakış açısın, simülasyonun ve korkunun daha önceden görmediğimiz bir karışımı olacak STALKER 2, Chernobyl, ihraç bölgesinde geçen çizgisel olmayan bir hikaye sunacak. Eski yerlerin yanı sıra yeni yerler de göreceğimiz senaryonun akışı boyunca seçimler de yapacakmışız ve bu seçimler hem kısa vadeli hem de küresel sonuçlara etki edecek.

Exit mobile version