STALKER 2 2024 Yılının Eylül Ayında Satışa Sunulacak

Ertelemelere doymuyordu...

STALKER 2 2024 Yılının Eylül Ayında Satışa Sunulacak

GSC Game World tarafından yapılan yeni duyuru ile STALKER 2 2024 yılının Eylül ayında satışa sunulacak. Bu beklenmedik erteleme haberi geliştirilme aşamasında karşılaşılan zorluklar olarak gösterildi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Alan Wake 2 Ertelendi! İşte Yeni Tarih


Son olarak Aralık ayının başlarında yayınlanan Strider karakterine odaklı yeni fragmanı ile bizleri büyülemişti. Eski Monolith üyesi, iletişim kurmadığımız süreçte başından geçenleri anlatır iken oyuna dair yeni şeyler de görme fırsatımız olmuştu. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaştan dolayı geliştirilme süreci epey bir sekteye uğrayan oyunun, üstüne geliştiricinin böyle sorunlar ile karşı karşıya kalması son derece üzücü. Ancak GSC Game World, var gücü ile oyunu bizlere sunmak için çaba sarf ediyor.

Resmi Duyuru Geldi: STALKER 2 2024 Yılının Eylül Ayında Çıkacak

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde GSC Game World tarafından yapılan duyuru ile 2024 yılının ilk çeyreğine ertelendiğini öğrenmiştik. Şu sıralarda net bir tarih duyurusu bekler iken bir kez daha, bu defa 5 Eylül 2024 tarihine ertelendiğini öğrenerek üzüldük.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaya bakılırsa, geliştirilme aşamasında karşılaşılan zorluklar karşısında geliştirici ekibin fazladan zamana ihtiyacı varmış.

Cilalama aşamasının kapsamı ve oyuncuları daha fazla bekletmemek göz önünde bulundurulduğunda, 2024 yılının ilk çeyreğinde oyunu satışa sunmak hedeflenmiş ve buna bağlı olarak da ekstradan sıkı bir çalışma gerçekleştirilmiş.

Ne var ki geliştirilme aşamasında karşılaşılan zorlukların durumunda 2024 yılının başlarında da herhangi bir değişiklik olmamış. Öyle ki geliştirici ekip, STALKER 2 oyununun oyuncular ile buluşturulacak nihai sürümünde sunulacak deneyimi imkansız kılacak teknik kusurlar ile karşılaşmaya devam ediyormuş.

Hal böyle olunca, GSC Game World de çareyi oyunu bir kez daha ertelemekte bulmuş. Elde edinen fazladan zaman ile yeni bir cilalama safhası başlatılacakmış.

Erteleme haberine ek olarak, Ukrayna menşeli geliştirici stüdyo tarafından nihai çıkış tarihi için özel bir fragman yayınlandı. Televizyon reklamı tadındaki bu fragmanda, kamp ateşinin etrafında toplanmış olan ekibimizi görebiliyoruz. Aralarında herhangi bir konuşma geçmez iken, güzel bir şarkı da dinliyoruz. Kapanış ekranında ise güncel çıkış tarihi beliriyor. Keyifli seyirler dileriz.

STALKER 2: Heart of Chornobyl oyunun sınırlı bir süreliğine Xbox Series konsollarına özel çıkacağını söyleyelim. Yani eğer PlayStation 5 kullanıcısıysanız, resmi olarak teyit edilmemiş olsa da ilk çıkış gününden üç ay sonra konsolunuzda oynamaya başlayabilecekmişsiniz gibi görünüyor.

Exit mobile version