Stadia, Önümüzdeki Sene Kapatılacak

Her şey buraya kadarmış...

Stadia, önümüzdeki sene itibarıyla yolun sonuna gelmiş olacak. Google tarafından yapılan açıklama ile bulut hizmetinin fişini çekiyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaların detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Logitech G Cloud Konsolu Resmen Tanıtıldı


2019 yılının GDC etkinliği sırasında duyurulmuş olan Stadia, aynı yılın Kasım ayı içerisinde satışa sunulmuştu. Zaman içerisinde Assassin’s Creed Odyssey, Cyberpunk 2077 ve DOOM Eternal gibi büyük bütçeli oyunlar ile kütüphanesi bir hayli genişlemiş olan servis için, Google tarafından büyük planlar yapılıyordu. Ancak 2021 yılının Şubat ayında yapılan bir başka önemli duyuru ile oyun bölümü kapatılmıştı. Diğer bir deyişle, şirket artık kendi oyunlarını geliştirmeme kararı almıştı.

522509323-google-stadia-streamt-spiele-smartphones-laptops-oder-fernseher-X1DHAIVJoea_1200x600

Stadia, Seneye Aramızdan Ayrılacak

Zaman içerisinde Stadia için yeni oyunlar geliştirilmeye devam ediliyor olsa da, Google bulut hizmeti için 18 Ocak 2023 tarihi itibarıyla durdurma kararı alındığını duyurdu. Mağaza aracılığı ile yapılan cihaz satın alımları, oyunlar ve eklentilerin ücretleri de bütünüyle iade edilecek.

Resmi sayfa üzerinden bir açıklamada bulunan Stadia Başkan Yardımcısı Phil Harrison, hizmetin tüketiciler için eş akış (streaming) oyunculuğuna yaklaşımı güçlü teknoloji temellerine kurulu iken, bekledikleri kadar ilgiyi çekmediği dolayısı ile böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını söylüyor.

Açıklamanın devamında, her ne kadar oyun platformu önümüzdeki yıl kapatılacak olsa da, hizmetin öncüsü olduğu teknolojinin YouTube, Google Play ve Arttırılmış Gerçekçilik projelerinde kullanılmaya devam edilecekmiş. Şirket, temel teknolojinin oyun sektörünün gideceği yöne uygun olarak ortakları tarafından da kullanılmasını sağlayacakmış.

Bildiğiniz gibi Stadia platformu son birkaç yıl içerisinde sert rekabet ile karşı karşıya kalmıştı. Mesela Amazon Luna ve Microsoft da Xbox Cloud Gaming ile sektöre giriş yapmış iken, Logitech de Tencent ile imzaladığı ortaklık anlaşması neticesinde Logitech G Cloud konsolunu duyurmuştu.

Exit mobile version