Splinter Cell Remake’te Hikaye Değişikliği Olacak

Bakalım ne gibi değişiklikler yaşanacak?

Splinter Cell Remake'te Hikaye Değişikliği Olacak

Splinter Cell Remake için senarist arayışına girildi. Verilen ilanın detaylarında da hikaye değişikliğine işaret edilmiş. Konuya ilişkin detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft, Dokuz Oyunun Sunucusunu Kapatmayı Erteledi


Ubisoft Toronto tarafından geliştirilecek olan Splinter Cell Remake, Aralık ayı içerisinde duyurulmuştu. The Division, The Division 2, Avatar: Frontiers of Pandora ve henüz adı koyulmamış Star Wars oyununda kullanılan Snowdrop motoru ile sıfırdan geliştirilecek olup, yeni nesil görseller ve oynanış ve dinamik ışıklandırma gölgelendirme sunacak.

Her ne kadar şimdilik resmi bir şey söylenmemiş olsa da, görünüşe göre orijinal oyundaki hikaye yeniden yapıma aktarılır iken değişime uğrayacak. Zaten söz konusu bir ‘yeniden yapım’ olduğu ve geniş bir anlamı ifade ettiği için böyle bir değişimin yaşanması da ihtimal dahilindeydi.

Splinter Cell Hikayesi, Yeniden Yapım ile Modernleştirilecek

Duyurunun yapıldığı zamanda, işe alımlar yapılıyordu. Geliştirici stüdyo halihazırda da senarist arayışına da girmiş. Fransız yayıncı tarafından verilen ilanın detaylarına bakılırsa, orijinal oyunun temel olarak kullanılıp hikayenin yeniden yazılarak günümüzdeki oyuncu kitlesine hitap edecek hale getirilecekmiş. Splinter Cell ruhu ve temaları korunacak iken, karakterlerin ve hikayenin geçtiği dünyanın daha inandırıcı hale getirilmesi isteniyormuş.

Esasen Montreal stüdyosu tarafından Unreal Engine 2 ile geliştirilen ve 2002 yılında Xbox için özel olarak satışa sunulmuş olan oyun, daha sonradan başta PC, PlayStation 2 ve GameCube platformlarına uyarlanmıştı. NSA teşkilatının Third Echelon adı altındaki gizli kolunun deneyimli gizli servis ajanı Sam Fisher rolünde olup, siber terörizm ve uluslararası gerginliklerin üçüncü dünya savaşına dönüşmesini engellemeye çalışıyorduk.

Daha sonradan birçok farklı platformda sayısız oyunu ile karşımıza çıkan Splinter Cell serisi, yeniden yapım ile geri dönüş yapacak. Bakalım bu geri dönüşün ardından, daha başka yeni oyunlar görebilecek miyiz?

Exit mobile version