Spirit of the North: Enhanced Edition İnceleme

İzlanda'yı keşfetmek için arkadaşa mı ihtiyacınız var?

Spirit of the North Enhanced Edition, bağımsız stüdyo Infuse Studio tarafından geliştirildi ve Kasım 2020’de Merge Games tarafından PS5 için yayınlandı. Şubat 2019’da PS4’e ve daha sonra Mayıs 2020’de Switch ve Steam’e gelen oyun, 4K ve 60fps oynanışa sahip. Spirit of the North: Enhanced Edition inceleme.

Bununla birlikte geliştirilmiş dokular, aydınlatma ve nesneler yeni sürümde bizleri bekliyor. Peki Spirit of the North Enhanced Edition yenilenmiş versiyonuyla tekrar oynamaya değer mi? İşte tüm detaylarıyla Spirit of the North: Enhanced Edition inceleme yazımız!


İlginizi Çekebilir: Ray’s The Dead İnceleme


Spirit of the North: Enhanced Edition İnceleme

Yapım, oyuncunun hikayeyi anlamasına ve nasıl ilerleyeceğine güvenerek inşa edilmiş bir yapıya sahip. Eğer daha önce Journey’i deneyimlediyseniz Spirit of the North size pek yabancı gelmeyecektir.

Cesur kızıl tilkinizin kontrolü tamamen sizde ve ufuktaki uğursuz bir dağa doğru ilerlerken insana huzur veren karlı manzaraya sahip haritayı serbestçe dolaşabilirsiniz. İlk başta, yeni yollar açmak için uzun zaman önce ölmüş şamanların mumyalanmış kalıntılarına geri dönebileceğiniz yerde bulacağınız antik çıtaları havlamak, zıplamak ve yerden almaktan daha fazlasını yapamayacaksınız.

Küçük Tilki Söyle Bana Neredesin?

Size her bölgede büyüyen tuhaf çiçeklerden ışığı emme gücü veren dişi bir tilki ruhuyla karşılaşmanız çok uzun sürmeyecek. Eski makinelere güç veren glifleri harekete geçirmek, belirli engellerden geçmek için spektral bir biçim almak ve hatta bazı alanları kirleten karanlık bir bozulmayı yok edebilecek güçlü bir ruh kabuğu açığa çıkarmak gibi şeyler yapmak için ışığın gücüne sığınacaksınız.

Kağıt üzerinde bu kulağa çok hoş geliyor, değil mi? Ancak, oyunun belki de en sinir bozucu detayları arasında da bunlar yer alıyor maalesef. Örneğin, yolunuzu engelleyen bir glifi etkinleştirmek istediğinizi varsayalım. Öncelikle bir çiçek bulup onun gücünü emmeniz gerekecek.

Sonra, garip büyümeye doğru ilerlemeniz ve onu ruh kabuğunuzla yok etmeniz gerekecek. Ardından glife geri dönüp onu nihayet etkinleştirmek için önce enerjilerini tüketmek adına çiçeklere dönmeniz gerekecek. Eğer benim gibi zamanınıza değer veren bir oyuncuysanız, bunu muhtemelen dayanılmaz bulacaksınız.

Ruhunu Ormanda Bırakmış…

Spirit of the North’daki her bulmacanın temel ritmi yukarıda belirttiğim şekilde işliyor. Ve evet, anlatıldığı kadar sıkıcı. Bulmacalar en azından zorlayıcı olsaydı oyunu affedebilirdim. Her yeri kirleten, piktograflarla ve noktalı eski duvar resimlerinden başka savaşacak düşman, ortaya çıkarılacak gerçek bir irfan yok.

Ortamlar arasında yolunuzu bulmak da biraz çıldırtıcı olabilir. Birkaç kez, karanlık bir odada neredeyse görünmez olan dar bir patikayı bulmak için yarım saatimi harcadım. Buna ek tamamen bir duvarın veya ortamdaki başka bir nesnenin içine sıkışıp kaldığım da oldu. Böyle hatalar ile karşılaşmanız durumunda bölümü tekrar başlatmak zorunda kalıyorsunuz maalesef.

Spirit of the North: Enhanced Edition’ın kendine has sorunları olsa da, o kadar da kötü değil. Grafikler, PS5 donanımını hiçbir şekilde zorlamasa da muhteşem. 60 fps’de tilkimin karlar içerisinde süzülerek gitmesini izlemek harikaydı. 4K, özellikle orijinal oyunun Switch sürümünün oldukça çamurlu görünümüyle karşılaştırıldığında çok keskin ve canlı ortamları daha da çarpıcı hale getiriyor.

Kuzeyin Işıkları Sana Yol Göstersin

Sanatsal bir bakış açısına sahipseniz, Spirit of the North’u seyretmek size huzur verecektir. Spirit of the North’un sunumu da aynı şekilde sanatsal. Peki ya müzikler? Spirit of the North: Enhanced Edition’ın müzikleri de kolayca oyunun en önemli noktalarından biri olduğu için kayda değer. Besteci Joseph Gifford’un eserleri nefes kesici düzeyde.

Huzurlu aranjmanlar ve ciddi piyano melodileri, oyunun soğuk, harap olmuş dünyasına hayat vermeye yardımcı olan bir gizem ve mucize duygusu taşıyor. Kendinize bir iyilik yapın ve besteleri YouTube üzerinden hemen dinleyin. Söz veriyorum pişman olmayacaksın!

Görsel revizyonun monoton oynanışı ve deneyimi rahatsız eden çok sayıda hatayı da beraberinde getirmesi utanç verici. Infuse Studio’nun sorunları gidermek için biraz daha fazla zaman harcamasını gerçekten isterdim çünkü bu, oyunun hayal gücünden yoksun bulmacalarıyla bütünleştiğinde daha sıradan oyunculara oyunu tavsiye etmemi zorlaştırıyor.

Ne yazık ki, en azından şu anki haliyle, Spirit of the North: Enhanced Edition, paranızla rezil olmak istemeyeceğiniz türden bir oyun. Eğer oyunu hala satın almak istiyorsanız mevcut nesil üzerinden deneyimlemenizi tavsiye ederim sevgili Turuncu Levye takipçileri. Yukarıdan oyunun tanıtım fragmanına göz atabilirsiniz.


Peki ya siz Spirit of the North’un yenilenmiş versiyonu olan Enhanced Edition hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen.

İnceleme

Spirit of the North: Enhanced Edition

6 Puan

Spirit of the North Enhanced Edition yenilenmiş versiyonuyla tekrar oynamaya değer mi?

ARTILAR

  • Hikaye
  • Müzikler
  • Grafikler
  • Atmosfer

EKSİLER

  • Bulmacalar
  • Oynanış
  • Can Sıkıcı Hatalar

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 6
Exit mobile version