Sony’den Şok PlayStation 5 Sunumu Kararı!

Dünya tek bir kıtadan oluşur...

PlayStation 5

Merakla beklenen yeni nesil konsol PlayStation 5, 4 Haziran’da gerçekleştirilecek sunum ile beraber bizlerin beğenisine sunulacaktı. Sony tarafından alınan ani karar neticesinde maalesef etkinlik ertelendi. Bu etkinlik kapsamında konsolun tasarımına ve yeni nesilin ilk oyunlarına ilk bakış atmayı bekliyorduk. Peki Sony neden erteleme kararı aldı? Yeni tarih belli mi? İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Sunumu GTA 6 Çıkış Tarihi (Gündemimde Gül Oya #1)


PlayStation 5 Sunumu Ertelendi

Merakla beklenen yeni nesil konsol PS5, 4 Haziran’da gerçekleştirilecek sunum ile beraber bizlerin beğenisine sunulacaktı. Sony tarafından alınan ani karar neticesinde maalesef etkinlik ertelendi.

Sony konu hakkında “4 Haziran tarihindeki PlayStation 5 etkinliğini erteleme kararı aldık. Dünya genelindeki oyuncuların PS5 oyunlarını heyecanla beklediğini biliyoruz ancak bugünlerin kutlama zamanı olmadığını düşünüyor ve daha önemli seslerin duyulması için geride duruyoruz.” açıklamasında bulundu. Henüz yeni tarih bilgisi paylaşılmış değil.

Hemen hemen herkesin bildiği üzere ABD özelinde oldukça önemli şeyler yaşanmakta ve bu şartlar altında Sony etkinliği gerçekleştirmenin pek uygun olmadığı düşüncesinde. PS5 oyunlarını görmek için biraz daha beklememiz gerekecek gibi duruyor sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Sony PlayStation’un resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı duyuru yazısına yukarıdan da ulaşabilirsiniz.

PS5 Teknik Özellikler

PlayStation 5, RDNA 2 mimarili 10.28 TFLOPs gücünde bir GPU, 8 çekirdekli 3.5GHz işlemci ve 16 GB GDDR6 bellek ile birlikte gelecek. Buna ek 825GB SSD ve NVMe SSD slotuna sahip olacak. Cihaz bilgisayarlarda yer alan tüm SSD’lerden daha hızlı bir bant genişliğine sahip olacak. Konsolun Xbox Series X’ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni nesil konsola ilk bakışımız bu ay içerisinde gerçekleşir mi? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın. Turuncu Levye Facebook grubumuz açıldı! Tüm Levye takipçilerini grubumuza bekleriz.

Exit mobile version