Sony Yeni DualSense Modeli Üzerinde Çalışıyor

Yapay zeka da işin içine giriyor...

Görünüşe göre, Sony yeni DualSense modeli üzerinde çalışıyor. Şimdilik resmi bir duyuru yapılmamış olsa da, alınan bir patent ile ilk detaylar da ortaya çıktı.


İlginizi Çekebilir: Nintendo ve Sony El Ele Verdi: The Legend of Zelda Filmi Geliyor!


Sony Yeni DualSense Modeli İçin Düğmeye Bastı

Bildiğiniz gibi standart DualSense modelinin sonrasında, Japon teknoloji devi DualSense Edge ile karşımıza çıkmıştı. Tuşları tamamıyla özelleştirilebilir olan bu modelde, kullanıma göre tuş atamaları yapabiliyor ve oluşturduğumuz profiller arasında geçiş yaparak oyun oynamayı daha rahat hale getirebiliyorduk. Ancak bu, görünüşe göre Japon teknoloji devi için bir son durak olmayacak. Öyle ki Sony yeni DualSense modeli için çalışmalar yapılıyor gibi görünüyor.

Bir süre önce alınmış olan patent, günümüzde artık daha fazla sektörde karşımıza çıkan yapay zekanın dahil olduğu bir DualSense kolunun üzerinde çalışıldığını açığa çıkarttı.

dabc85fdea3846ff5035abf3be86c36de3f54aa5

Detaylara göre, DualShock 4 ve DualSense üzerindeki dokunmatik yüzeyin yerine bu defa bir ekran oturacak. Bu sayede, komut tuşları bu ekranda belirerek oyuncuya bir nevi tüyo verecek. Öyle ki, diyelim bir oyunun bir bölümü size zor geldi veya dövüş oyununda anlık olarak tuş kombinasyonlarına bakmanız gerekiyor ama internetten de bakmakla uğraşmayı istemiyorsunuz. İşte bahsi geçen ekranda, yapay zeka tarafından hangi tuşlara basmanız gerektiği konusunda öneriler veya takıldığınız yerde nereden gitmeniz veya karşınızdaki düşmanı yere sermek için ne yapmanız gerektiğine dair ipuçları göreceksiniz.

Ancak bu noktada hatırlatmamız gereken bir şey şu ki, alınan her patent nihayete ermeyebiliyor. Bazıları fikir aşamasında kalıp, sonradan vazgeçilebiliyor. Bakalım bu yeni DualSense modeli de fikir aşamasında mı kalacak, yoksa nihayete erişebilecek mi? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version