Sony Yeni Bir Siber Saldırı Tehdidi Altında Olabilir

Kullanıcı verileri sızdırılmış olabilir...

Sony yeni bir siber saldırı tehdidi altında gibi görünüyor. Ransomed.vc isimli siber suç örgütü, Japon teknoloji devinin bütün sistemlerine sızdığını iddia etti. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resmen Duyuruldu: The Division 3 İçin Çalışmalar Başladı


Bilgisayar korsanlarının büyük şirketlerin sistemlerine sızması, hassas verileri çalması ve bahsi geçen büyük şirketleri bunları yaymakla tehdit etmeleri, yabancısı olduğumuz olaylar değil. Hatırlayacağınız üzere Japon teknoloji devinin başına 2011 yılında buna benzer bir durum gelmiş ve milyonlarca PlayStation kullanıcısının hesap bilgileri sızdırılmıştı ve başı da epey ağrımıştı. Şimdi de Sony yeni bir siber saldırı altında olabilir.

Sony Yeni Bir Siber Saldırı Tehdidi Altında Mı?

Ransomed.vc isimli siber suç örgütü, yaptığı açıklama ile Japon teknoloji devinin bütün sistemlerine sızdığı iddiasında bulundu. Hatta ele geçirdiği şirketin ve kullanıcı verilerini Dark Web forumlarında üçüncü parti kişilere satacağını da söylüyor.

Sony ve Activision Arasında Büyük Gerilim Yaşanabilir

Söz konusu durum karşısında Ransomed.vc, fidye talebinde bulunmuş değil. Nedeni ise Japon teknoloji devinin herhangi bir ödeme yapmayı istememesi. Bununla birlikte, şimdilik bir veri ihlali açıklaması da yapılmadı.

Daha da ilginç olanı ise şu ki bahsi geçen siber suç örgütü, 28 Eylül 2023 Perşembe gününe kadar hem Sony’ye hem de üçüncü parti kişilere süre vermiş. Bu tarihe kadar verilerin satılmaması durumunda ise ne olacağı bilinmiyor, ama şu durumda birçok kullanıcının hesaplarına tanımladıkları kartları dahil pek çok bilgi sızmış olabilir.

Exit mobile version